Tην τρίτη της προσθήκη ανακοίνωσε η ομάδα του Αμαρουσίου, επισημοποιώντας τη συμφωνία με τον 29χρονο φόργουορντ Λουκά Βαφιά. Ο έμπειρος παίκτης αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο στην ομάδα του Νίκου Χρυσόγελου και στην προσπάθεια της στη Γ΄ Εθνική.

Την προηγούμενη σεζόν ο Βαφιάς είχε 58 πόντους σε 19 αγώνες (3,0 μ.ό.) με τη φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Tου Πάνου Σταμούλη

Η ανακοίνωση της Νίκης Αμαρουσίου:

«Το Δ.Σ. της Νίκης Αμαρουσίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Λουκά Βαφιά, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2020/21.

Ο 29χρονος φόργουορντ (2μ.00) έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, την Αγία Παρασκευή, τον Μανδραϊκό και τον Εθνικό.

Πλέον τίθεται κι επισήμως στη διάθεση του προπονητή, Νίκου Χρυσόγελου ενισχύοντας τη Νίκη Αμαρουσίου στην επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες έπειτα από δυο χρονιές στην Α’ ΕΣΚΑ.

«Γνώριζα ήδη πως η Νίκη Αμαρουσίου είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο σε όλα τα επίπεδα ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι του σωματείου. Μίλησα, για παράδειγμα με τον πρόεδρο και διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή ότι ενδιαφέρεται και προσπαθεί για την ομάδα. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό» τόνισε στο nikiamarousiou.gr.

Εν συνεχεία ανέφερε: «Το ζητούμενο είναι να δέσουμε σαν ομάδα και να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο σε κάθε παιχνίδι. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ουσιαστικά οι ομάδες και οι παίκτες προέρχονται από εξάμηνη απουσία λόγω του κορονοϊού. Ενδεχομένως, λοιπόν να είναι δύσκολο στην αρχή να βρούμε ρυθμό και τα πατήματά μας. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι αντίπαλοι μας. Για αυτό πρέπει να γίνει καλή δουλειά στην προετοιμασία».

Ο Λουκάς Βαφιάς είναι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έπειτα από τους Γιώργο Τσίρο, Αλέξανδρο Μπίγγο ενώ έχουν ήδη ανανεώσει οι Παντελής Κυπριτζόγλου, Γιώργος Φρίμας, Γιάννης Τσέκενης, Βαγγέλης Τσιάτσιος, Ντέιβιντ Βισνιέφσκι και Μάρκος Γεωργακόπουλος».