Στον “αέρα” τίθεται η εκλογική διαδικασία της ΕΟΚ και επισήμως, μετά από σχετικό “τιτίβισμα” του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ήταν δεδομένο ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και μετάθεσή τους για το 2021, θα είχε και άλλες επιπτώσεις πέραν του οικονομικού σκέλους με το οποίο ασχολούνταν οι περισσότεροι, αλλά και της αναζήτησης νέου ομοσπονδιακού προπονητή για την  εθνική ανδρών από την ΕΟΚ. Κι ένα εξ αυτών είναι και η εκλογική διαδικασία σε ομοσπονδίες.
Σύμφωνα με το άρθρο 22 του νόμου 2725/1999 το διοικητικό συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας εκλέγεται για τετραετή θητεία εντός του τελευταίου τετραμήνου του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων. Από τη στιγμή, λοιπόν που ανακοινώθηκε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε ένα μπαράζ κινήσεων προκειμένου να βρεθεί λύση για το ζήτημα των εκλογών στις ομοσπονδίες. Διότι μαζί με τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετάθεσης και των εκλογών.

Λύση σε αυτό μπορεί να δοθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση, κάτι που εξετάζεται από τη ΓΓΑ. Κι αυτό φαίνεται ότι ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται και από το tweet του υφυπουργού Αθλητισμού, που αναφέρει ότι “Θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες. Αν θα γίνουν φέτος, παρότι αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ή του χρόνου, παρά την 4ετή πρόβλεψη. Κάθε πράγμα στον καιρό του, όμως. Τώρα προέχει ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό“.