Έπειτα από πολλά χρόνια ο Στέλιος και ο Μανώλης Κοντούδης σμίγουν ξανά στον Πανερυθραϊκό! Οι “ερυθρόλευκοι” συμφώνησαν με τον 18χρονο γκαρντ, υιό του Στέλιου Κοντούδη (υπεύθυνου σκάουτινγκ και μέλους του προπονητικού σταφ), ο οποίος θα επιστρέψει στο σύλλογο όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.

Ο Μανώλης Κοντούδης (2002, 1,85μ.) έπαιζε τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, με τον οποίον κατέκτησε το 2018 το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων. Το ίδιο καλοκαίρι, μάλιστα, πήρε μέρος στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας έπειτα από εισήγηση του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ το 2019 βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Εφήβων, δίχως όμως να επιλεγεί στην τελική 12άδα του Eurobasket U18.

Στα 18 του χρόνια, πια, ο Κοντούδης θεωρείται έτοιμος να αναλάβει ενεργό ρόλο στον Πανερυθραϊκό, μία ομάδα που δεν έχει πάψει επί σειρά ετών να επενδύει σε νεαρούς παίκτες. Ο συγκεκριμένος αθλητής, βέβαια, αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση.

Η ιστορική αλλαγή του Κοντούδη με τον Κοντούδη

Αν και θα αρχίσει τη χρονιά για πρώτη φορά ως μέλος ανδρικής ομάδας, ο Κοντούδης έχει ξαναπαίξει στο παρελθόν σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο. Συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου 2014, όταν ήταν ακόμα 12 ετών και ο Δημήτρης Χουχουλής τον είχε ρίξει στο γήπεδο για το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με το Πευκοχώρι, σε αγώνα κατάταξης της Β’ Εθνικής.

Ήταν μία συγκινητική -και παράλληλα συμβολική- στιγμή για όσους ήταν παρόντες στο γήπεδο του Βόλου και ιδιαίτερα για τον Στέλιο και τον Μανώλη Κοντούδη.

Κι αυτό διότι όταν ο Μάνος μπήκε στο παρκέ, αντικατέστησε τον πατέρα του. Ήταν η τελευταία αλλαγή στην καριέρα του Στέλιου Κοντούδη, ο οποίος αποσύρθηκε την ίδια στιγμή από το μπάσκετ, σε ηλικία 42 ετών και έπειτα από 14 συναπτά χρόνια στον Πανερυθραϊκό. Και αποσύρθηκε παραδίδοντας τη σκυτάλη στο γιο του…