kontonis_mouseio basketball xanthΤην ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Ο υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ για τις δράσεις, τον ρόλο του όπως και για την μεγάλη απήχηση που έχει στον κόσμο στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας του στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου «Μίμης Τσικίνας».

Τον Σταύρο Κοντονή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης, μέλη(νυν και πρώην) του Δ.Σ. όπως και επαγγελματικά στελέχη. Ο κ. Σωσσίδης μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού για το παιδαγωγικό έργο της ΧΑΝΘ όπως και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου το οποίο απευθύνεται σε μαθητές σχολείων. Ο κ. Κοντονής, επίσης ενημερώθηκε μέσω της ξενάγησης του για την γέννηση του μπάσκετ στην Ελλάδα και την συμβολή που είχε η ΧΑΝΘ στην διάδοση του.

Πλην του προέδρου Ιωάννη Σωσσίδη το «παρών» κατά την επίσκεψη του κ. Κοντονή – ο οποίος βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της «Sportexpo Marathon» – έδωσαν οι: Πάρις Γαβριηλίδης (Α΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Γιάννης Βουχάρας (Ταμίας Δ.Σ.), Κωστής Τσικίνας (μέλος Δ.Σ. & Πρόεδρος Αθλητικών Ομάδων), Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (μέλος Δ.Σ.), Ευάγγελος Ντινόπουλος (Πρώην μέλος Δ.Σ), Ελένη Αθανασιάδου (Πρώην μέλος Δ.Σ.), Χρήστος Τριγωνάς (Γενικός Διευθυντής), Γιώργος Πετρίδης (Διευθυντής Αθλητικών Ομάδων και Αθλητικού Κέντρου), Μανώλης Ανδρεαδάκης (Προϊστάμενος Αθλητικών Ομάδων) και φυσικά ο Γιωργής Μπουσβάρος (Υπεύθυνος Επιτροπής Μουσείου).

kontonis_mpousvaros_mouseio basketball xanth 2 kontonis_mpousvaros_mouseio basketball xanth 12920343_1702295300009314_6440833814877140685_n (2) kontonis_mouseio basketball xanth 3