Στο παρκέ του ΟΑΚΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Υψηλές παρουσίες είχε η απογευματινή προπόνηση της εθνικής ανδρών στο ΟΑΚΑ. Και όταν λέμε υψηλές παρουσίες, η αναφορά γίνεται και μεταφορικά, αλλά και επί της ουσίας. Η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο παρκέ επιβεβαιώνει το “μεταφορικό” σκέλος της φράσης, αλλά η παρουσία των Βασίλη Κικίλια και Παναγιώτη Φασούλα συμπληρώνει και το ουσιαστικό σκέλος της λέξης!

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο ΟΑΚΑ μαζί με τον Βασίλη Κικίλια και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και λίγο πριν την αναχώρησή του δήλωσε: «Η Εθνική Ομάδα μας έχει προσφέρει πάρα πολύ μεγάλες χαρές εδώ και 30 χρόνια. Είχα τη χαρά σήμερα να παρακολουθήσω μια από τιςπροπονήσεις της ομάδας και τους εύχομαι κι εγώ στα παιδιά καλή επιτυχία σητν προετοιμασία που θα κάνουν τα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες και χαρακτήρες. Είναι ομάδα που πάντα μας κάνει περήφανους με την προσπάθεια, με την ενέργεια που βγάζει με την αγάπη που δείχνει στο εθνόσημο και στην πατρίδα. Δεν έχω εγώ να πω εγώ πολύ περισσότερα, Πρωτίστως ως φίλαθλος και κάποιος που παίζει μπάσκετ και λιγότερο με την άλλη μου ιδιότητα.

Με κάποιους από τους παίκτες γνωριζόμαστε, αλλά με την ιδιότητα του φιλάθλου, ενός ανθρώπου που αγαπάει το μπάσκετ, που παρακολουθεί το μπάσκετ, είτε είναι ευρωπαϊκό, είτε αμερικάνικο. Στην Εθνική Ομάδα γίνεται πάντα πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βγει αυτό το αποτέλεσμα από όλους. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ταιριάζει πολύ στους Έλληνες. Συνδυάζει μυαλό, ενέργεια, φυσική κατάσταση και μας έχει δώσει πολύ μεγάλες χαρές. Μας δίνει μεγάλες χαρές στις εφηβικές και παδιικές ανάγκες και στις ομάδες όπως η Ομάδα των Κωφών που πήραν το χρυσό μετάλλιο και είχα την ευκαιρία να τους ευχηθώ πριν ταξιδέψουν στην Τουρκία. Και είμαι σίγουρος πως φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και για την Εθνική Ανδρών».