Στο Περιστέρι το ματς της ημέρας

peristeri-kimiΣτο Περιστέρι θα διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής για το νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Στο κλειστό “Γιώργος Στεφανόπουλος”, συγκεκριμένα, εκεί όπου ο σύλλογος των δυτικών προαστίων φιλοδοξεί να απειλήσει το σερί των 9 νικών που τρέχει ο ΓΣ Κύμης, ο οποίος ξέρει πολύ καλά από τη μεριά του ότι δεν έχει περιθώρια ήττας, με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής (με τον Φάρο) να απέχει μόλις δύο εβδομάδες. Την ίδια ώρα, άλλωστε, ο Φάρος Κερατσινίου θα έχει σαφώς πιο βατό έργο απέναντι στο (δεύτερο από το τέλος της βαθμολογίας) Μαρούσι, προσπαθώντας να κάνει το 10-0 στο γήπεδο του.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις μάχες της παραμονής, ειδικά μετά την ανατροπή των δεδομένων και τη δικαίωση της Αγίας Παρασκευής για το μηδενισμό της στον αγώνα με τον Χολαργό (τον είχε κερδίσει αρχικά με 65-61). Με τους δύο βαθμούς που πήρε πίσω, η ΚΑΠ βρίσκεται πια ένα βαθμό πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και μπορεί να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία, δεδομένης και της καλής αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται (5 νίκες σε 8 αγώνες).

Κάτι ανάλογο δεν μπορεί να υποστηρίξει ο Χολαργός, ο οποίος θα προσπαθήσει με το… πιστόλι στον κρόταφο να κατακτήσει την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη (έχει 0-9 μέχρι σήμερα) στο κλειστό του Εσπέρου, απέναντι σε μία ομάδα (τον Ικαρο) που μετράει 9 συνεχόμενες ήττες και αγνοεί το ροζ φύλλο αγώνα από τις 7 Δεκεμβρίου. Κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού βρίσκεται πια και ο Δούκας (ένα βαθμό κάτω από την ΚΑΠ), που δεν πηγαίνει και με τις καλύτερες προϋποθέσεις στη Νέα Ερυθραία για να σπάσει το σερί των τεσσάρων ηττών.

Στα άλλα δύο παιχνίδια που γίνονται σήμερα για το νότιο όμιλο, πολύ μικρό είναι το βαθμολογικό κίνητρο για τον Φιλαθλητικό και τον Παπάγο, αν και η ομάδα του Ζωγράφου ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Τέλος, στη Νίκαια, ο Ιωνικός θα έχει σαφώς τον πρώτο λόγο απέναντι στο Ηράκλειο, το οποίο αφενός χρειάζεται περισσότερο τους δύο βαθμούς, αφετέρου μετράει 8 σερί εκτός έδρας ήττες.

Στις μάχες για την παραμονή το ενδιαφέρον στο Βορρά

Το μεγάλο παιχνίδι απουσιάζει από το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο. Οι πρωτοπόροι Μαχητές Δόξας Πεύκων, μετά την… τρομάρα της περασμένης Κυριακής, θα πάνε στην Καλαμαριά με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην Α2, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται τους Τιτάνες Παλαμά, προσδοκώντας ότι δεν θα έχει πρόβλημα να σημειώσει τη 12η συνεχόμενη νίκη του.

Απεγνωσμένα μία νίκη χρειάζεται ο Φοίνικας Λάρισας στην Κομοτηνή, καθώς μετά την 6η σερί ήττα του την περασμένη εβδομάδα έχει βρεθεί σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Το ίδιο ισχύει φυσικά τόσο για τον Αίαντα Ευόσμου (που έκλεισε τον 1ο γύρο με ρεκόρ 6-7 και πάει στο Πευκοχώρι προερχόμενος από 5 σερί ήττες), όσο και για το Στρατώνι, που θέλει να ρεφάρει στο Αργος Ορεστικό την εντός έδρας ήττα από τον Πιερικό Αρχέλαο και να πάρει βαθμολογική ανάσα. Κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι απέναντι στην 4η ομάδα της βαθμολογίας, έστω κι αν προέρχεται από διαδοχικές ήττες…

Το ροζ φύλλο που θα του εξασφαλίσει την παραμονή στη Β’ Εθνική θα κυνηγήσει ο φορμαρισμένος (έχει 5 νίκες σε 7 αγώνες) Πιερικός Αρχέλαος απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης, η οποία πάντως είναι αποφασισμένη να παλέψει και τα 8 παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι τέλους. Η ΧΑΝΘ, από την άλλη, βλέπει τις πιθανότητες σωτηρίας να μειώνονται δραματικά κάθε φορά που χάνει. Ενα από τα τελευταία χαρτιά της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει και η σημερινή αναμέτρηση με το Ανατόλια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

1οςόμιλος (Νότος)

“Γ. Στεφανόπουλος” 17.00 Περιστέρι-ΓΣ Κύμης Κατραχούρας-Μαλαμάς
Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός-Δούκας Ζακεστίδης-Μαραμής
Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Ηράκλειο Κωνσταντινόπουλος-Δημόπουλος
Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Παπάγος Πόντας-Παπαφωτίου
Υμηττού (κ.θ.) 17.00 Αμύντας-ΚΑΠ Καραβίτης-Σιώκας
Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Καλ.-Χολαργός Αναγνώστου-Πολυχρόνης
“Π. Νικολαΐδης” 17.00 Φάρος Κερ.-Μαρούσι Γιακείμη-Σπυρόπουλος Σπ.

2ος όμιλος (Βορράς)

ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Ανατόλια Τσιρτσιμάλης-Σιταρίδης
Άργους Ορεστικού 17.00 Άργος Ορεστικό-Στρατώνι Τζιβελεκίδου-Κοϊμτζόγλου
ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Ασπίδα Ξ. Γερακίνης-Ξέρας
ΕΑ Πατρών 17.00 Προμηθέας-Τιτάνες Παλ. Μπούκας-Φραγκούλη
Κομοτηνής 17.00 Κομοτηνή-Φοίνικας Λάρ. Ξενικάκης-Δημάδης
Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Μαχητές Δόξας Δεληγιαννίδης-Σιμητόπουλος
Ν. Μουδανιών 17.00 Πευκοχώρι-Αίας Ευόσμου Παπαδόπουλος-Ελευθεριάδης