Στο Hall of Fame της FIBA ο Παναγιώτης Φασούλας

fasoulas-panagiotisΜεταξύ των οκτώ σπουδαίων προσωπικοτήτων του μπάσκετ που θα διαβούν την πόρτα του Hall of Fame της FIBA συγκαταλέγεται και το όνομα του Παναγιώτη Φασούλα, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία! Η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ γίνεται ο δεύτερος Έλληνας μετά το Νίκο Γκάλη που θα δει το όνομά του να προστίθεται στη λίστα των “επίλεκτων” του παγκόσμιου μπάσκετ, σε μία “τάξη” μάλιστα που συμπεριλαμβάνονται θρυλικές μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ.

Χακίμ Ολάζουον από το “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ, Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο από τη μεγάλη ισπανική σχολή του μπάσκετ, Μισέλ Τιμς από την Αυστραλία, Μανουέλ Ράγα από το Μεξικό, αλλά και τα ονόματα των Ντέιβιντ Στερν και Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ είναι στη σχετική λίστα, στην οποία μπορεί να βρει κάποιος και εκείνο του Αργεντίνου Χόρχε Καναβέσι.

«Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι συντέλεσαν σημαντικά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την επιτυχία του αθλήματος. Ανυπομονούμε να τους τιμήσουμε», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι οκτώ προσωπικότητες που θα… διαβούν την πόρτα του Hall of Fame της FIBA επιλέχθηκαν από μία λίστα 150 υποψηφίων. Όσον αφορά τη μεγάλη μέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, είναι η 27η Αυγούστου στο “Σπίτι του μπάσκετ” της FIBA στη Γενεύη.