koropi logoΑπάντηση στα όσα υποστηρίζει το Αγρίνιο με την ανακοίνωσή του, έδωσε το Κορωπί μέσω δικής του ανακοίνωσης. Σε αυτή οι ιθύνοντες τον σύλλογο κάνουν λόγο τόσο για τους διαιτητές και κομισάριο τους οποίους χαρακτηρίζουν «επικίνδυνους κομπάρσους σ’ ένα δράμα που παίχτηκε στις πλάτες  του Γ.Σ.Κ και πάλι και οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του Θέμη Παπαβλασόπουλου και την διακομιδή του στο νοσοκομείο και στον τραυματισμό, επίσης σοβαρό του Αλέξη Τσιουμπρή», ενώ επισημαίνουν ότι ο σύλλογος «…θα διεκδικήσει με όλα τα νόμιμα μέσα την τιμωρία των υπευθύνων που σχετίζονται με την καταλληλότητα  του συγκεκριμένου γηπέδου, των υπευθύνων που επέτρεψαν να διεξαχθεί παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο και θα διεκδικήσει την αποζημίωση και την  πλήρη αποκατάσταση των τραυματισμένων αθλητών του» και καταλήγουν λέγοντας «…Συνένοχοι  στο έγκλημα ποτέ. Μηδενίστε μας να τελειώνετε».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου αναφέρει:
«Έχουμε δει και έχουμε δει  κωμικοτραγικά γεγονότα  στα ελληνικά  γήπεδα μπάσκετ  τα τριάντα αυτά  χρόνια  που  συμμετέχει ο Γυμναστικού Συλλόγου Κορωπίου στις διοργανώσεις  της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ   αλλά το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 στο κλειστό του Αγρινίου  και στο παιχνίδι Γ΄ Εθνικής κατηγορίας  ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  έμελλε να βιώσουμε την μεγαλύτερη των εξωφρενικών παραστάσεων. Οι άρχοντες του αγώνα , διαιτητές και κομισάριος ,  αποδείχθηκαν οι πλέον επικίνδυνοι  κομπάρσοι σε ένα  δράμα που παίχτηκε στις πλάτες  του Γ.Σ.Κ και πάλι και οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του Θέμη Παπαβλασόπουλου και την διακομιδή του στο νοσοκομείο και στον τραυματισμό , επίσης σοβαρό του Αλέξη Τσιουμπρή.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι , παράγοντές του αγώνα ,  καταδεικνύοντας   περίεργη τουλάχιστον   συμπεριφορά και  αδιαφορώντας πλήρως   για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών ,  έκριναν ως κατάλληλο για διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ έναν αγωνιστικό χώρο που σε διάφορα σημεία του  είχε καταληφθεί από νερά πού έπεφταν συνεχώς  από την οροφή  και με ιδιαίτερη ένταση. Τα αποτελέσματα της εγκληματικής τους στάσης και αμέλειας δεν άργησαν να φανούν καθώς στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου  ο Αλέξης Τσιουμπρής σε επιθετική του προσπάθεια τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα πολύ  επικίνδυνο σημείο που τα νερά βρίσκονταν εντός παιδιάς. Το παιχνίδι διεκόπη για περισσότερα από δέκα λεπτά και στις έντονες διαμαρτυρίες της ομάδος μας και στο αίτημα για διακοπή του αγώνα , οι διαιτητές επέμεναν για την συνέχιση του χαρακτηρίζοντας χαμηλής επικινδυνότητας το πρόβλημα. Μέχρι εκείνο το σημείο το Κορωπί έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και προηγούνταν σταθερά με 8 πόντους από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο ημίχρονο και καθώς το Κορωπί συνέχισε να προηγείτο στο σκορ , οι υπεύθυνη της ομάδος μας ζήτησαν ξανά από τους διαιτητές την διακοπή του παιχνιδιού καθώς το γήπεδο ήταν παντελώς ακατάλληλο για παιχνίδι και οι αθλητές κινδύνευαν ιδιαίτερα. Κανένα αυτί δεν ίδρωσε ούτε σε αυτό το σημείο από τους άρχοντες της αναμέτρησης οι οποίοι παρότρυναν τα waterboys να είναι πιο αποτελεσματικά και ξεκίνησαν ελαφρά την καρδία το δεύτερο ημίχρονο. Μάλλον δεν είχαν ολοκληρώσει την ερμηνεία τους. Η αυλαία έπεσε εφιαλτικά στο 37΄ με τον Θέμη Παπαβλασόπουλο σε μία προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης που βαπτίστηκε διεκδίκηση  να καταλήγει  στο νοσοκομείο. Το ματς αφού γύρισε διεκόπη. Πείστηκαν στο συγκεκριμένο σημείο ότι έπρεπε να διακοπή. Όμως αφού  όπως πρόκαμαν να ενημερώσουν οι δημοσιογράφοι από τις ιστοσελίδες ο Θέμης δεν τραυματίστηκε στα νερά, γιατί  διεκόπη το παιχνίδι; Τι άλλαξε;

Ο προπονητής της ομάδος μας δεν συμμετείχε σε καμία κουβέντα πριν το ξεκίνημα του αγώνα και δεν έδωσε ποτέ την συγκατάθεση του για την έναρξη αυτού. Δεν ρωτήθηκε εξάλλου. Η ομάδα του Κορωπίου κατέβηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να αγωνιστεί και ξεκίνησε κανονικά με καλή πρόθεση και εμπιστοσύνη την αναμέτρηση. Από την στιγμή όμως που τραυματίστηκε σοβαρά ένας αθλητής , οι διαιτητές όφειλαν να σταματήσουν το παιχνίδι.

Ο προπονητής της ομάδος του Αγρινίου έσπευσε λέει να στείλει τις ευχές του στους τραυματισμένους αθλητές. Κατά την διάρκεια των τραυματισμών όμως δεν έδειχνε το ίδιο ευαισθητοποιημένος. Απαιτούσε την συνέχιση του παιχνιδιού την ώρα που το ασθενοφόρο παραλάμβανε τον Παπαβλασόπουλο.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου θα διεκδικήσει με όλα τα νόμιμα μέσα την τιμωρία των υπευθύνων που σχετίζονται με την καταλληλότητα  του συγκεκριμένου γηπέδου, των υπευθύνων που επέτρεψαν να διεξαχθεί παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο και θα διεκδικήσει την αποζημίωση και την  πλήρη αποκατάσταση των τραυματισμένων αθλητών του. Επίσης ως προς την αγωνιστική του δικαίωση ο Σύλλογος μας δεν θα δεχθεί την συνέχιση ενός αγώνα παρωδία που το προσωρινό του αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί από εξωγενείς παράγοντες που σχετίζονται με τις συνθήκες διεξαγωγής. Σε καμία περίπτωση . Συνένοχοι  στο έγκλημα ποτέ.
Μηδενίστε μας να τελειώνετε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ BASKET Γ.Σ.Κ».