Συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά στον Λεύκιππο ο Παναγιώτης Μακαρατζής!

Τη διαδρομή Καβάλα-Ξάνθη επέλεξε να κάνει ο Παναγιώτης Μακαρατζής, προκειμένου να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Λεύκιππου Ξάνθης και τη νέα περίοδο! Ο 17χρονος αθλητής, ο οποίος θα παρακολουθεί τα μαθήματα της Γ’ λυκείου και θα προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, προτίμησε την συγκεκριμένη… ταλαιπωρία, με τη μετακίνηση από την Καβάλα στην Ξάνθη, προκειμένου να παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, στην οποία έχει ενταχθεί από το 2019.

Ο ελπιδοφόρος καλαθοσφαιριστής, που γεννήθηκε στις 26/05/2003 και έχει ύψος 1.86, ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία στον Αστέρα Καβάλας, έχοντας αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του συγκεκριμένου συλλόγου και παίρνοντας -παράλληλα- χρόνο συμμετοχής στο ανδρικό τμήμα. Το 2019 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για τον Μακαρατζή καθώς με την παιδική ομάδα του Αστέρα Καβάλας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τον νεαρό να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, έχοντας 12 πόντους στον τελικό κόντρα στον Αρίωνα Ξάνθης. Ακολούθως, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων (του 2019) που διεξήχθη στο Μέτσοβο, “ήρθε” μια σημαντική διάκριση για τον Μακαρατζή, μιας και αποτέλεσε μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης φορώντας την φανέλα του Αστέρα Καβάλας.

Το 2019 “μετακόμισε” στον Λεύκιππο Ορόσημο και ήταν εκ των διακριθέντων στο εφηβικό τμήμα ενώ στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας του συλλόγου, να δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές, ο Μακαρατζής κατά την σεζόν 2019-20 (παράλληλα με τις υποχρεώσεις της εφηβικής ομάδας) αγωνίστηκε σε 14 αγώνες της ανδρικής ομάδας και ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις που υπήρχαν για το σύνολο του Χρήστου Βαχαρίδη το οποίο έκανε πρωταθλητισμό στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο πατέρας του Παναγιώτη Μακαρατζή, ο Αντώνης Μαρακατζής, μίλησε στο επίσημο site του συλλόγου για την επιλογή του παίκτη:

Για το ότι ο νεαρός καλαθοσφαιριστής έχοντας μπροστά του μια πολύ κρίσιμη χρονιά εν όψει των σπουδών του, θα ακολουθεί παράλληλα τις υποχρεώσεις του Λεύκιππου Ορόσημο: “Τυχαίνει να έχω φροντιστήριο και θα το τακτοποιήσουμε. Έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα για την εβδομάδα σε συνεννόηση με τους προπονητές. Ο Παναγιώτης είναι πολύ καλός μαθητής και οργανωτικός. Προτεραιότητά του -ξεκάθαρα- είναι να σπουδάσει και από εκεί και πέρα να συνδυάσει τον αθλητισμό. Θα ασχοληθεί με τα μαθήματά του, που είναι και ο κυρίαρχος στόχος του και θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Παράλληλα, θα αρπάξει και τις ευκαιρίες που θα του δοθούν στην ομάδα. Είναι αποφασισμένος να κάνει θυσίες για την επόμενη χρονιά, τα έχει σκεφτεί όλα αυτά”.

Για την αντιμετώπιση που υπήρχε από τον Λεύκιππο Ορόσημο προς τον Παναγιώτη Μακαρατζή τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στον σύλλογο: “Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την όλη διαχείριση του συλλόγου προς τον Παναγιώτη, το πώς τον πίστεψαν, το πώς τον αντιμετώπισαν, το ότι του έδειξαν σεβασμό ενώ έκανε και φιλίες με τα παιδιά του συλλόγου. Μας άρεσαν και οι οικογένειες των άλλων παιδιών. Γενικότερα, όλο το «πακέτο» που υπάρχει στον Λεύκιππο, μας άρεσε. Κι εγώ όταν μιλάω με την διοίκηση, τελειώνω σε 5-10 λεπτά… Ειδικά με τον Ματθαίο (σ.σ. Σαββίδης) έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση και οτιδήποτε ζήτημα προκύψει, λύνεται άμεσα. Ο Παναγιώτης είναι πολύ χαρούμενος, έχει πολλή όρεξη και νομίζω ότι θα τα πάει καλά. Την επόμενη σεζόν, θα είναι ακόμη πιο γνωστό το περιβάλλον του συλλόγου για εκείνον. Θέλαμε να μείνουμε για δεύτερη χρονιά γιατί η ομάδα έχει μια ισορροπία. Θα μπορούμε -παράλληλα- να αφιερωθούμε στα μαθήματα, άσχετα αν χάνεται λίγος χρόνος με τις μετακινήσεις (σ.σ. από Καβάλα σε Ξάνθη και από Ξάνθη σε Καβάλα)”.