Συνεχίζει δυναμικά ο Παπάγου, πήρε και Ψαθά

Πραγματοποιώντας προσεκτικές κινήσεις, ο Παπάγου δημιουργεί το ρόστερ της νέας σεζόν, έχοντας στόχο ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο. Ετσι,  σε αυτό το πλαίσιο, μετά την απόκτηση του Αλέξη Κυρίτση, προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική κίνηση, αποκτώντας τον Γιάννη Ψαθά προσθέτοντας ακόμα μία… έμπειρη μηχανή στο δυναμικό του.

Η ανακοίνωση:

«Ο Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΘΑ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλωσορίζει τον Γιάννη στην οικογένεια του Παπαγου και του εύχεται κάθε επιτυχία την αγωνιστική σεζόν που έρχεται.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Ψαθα

Ο Γιαννης γεννήθηκε στις 11 Απριλίου του 1983 στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, έχει ύψος 1.98, με πολύπλευρη παρουσία εντος παρκέ και πλούσια εμπειρία από τα γήπεδα της Α1 και της Α2. Προερχεται από στιβική οικογένεια καθως ο πατέρας του Δημήτρης υπήρξε αθλητής των 5.000 και των 10.000 μέτρων, ενώ ο θείος του, Τάσος ήταν πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στον Μαραθώνιο. Ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι η σωματοδομή του ταιριάζει σε αθλητή του στίβου και ειδικότερα σε άλτη του ύψους, προσπέρασε τον πειρασμό και την οικογενειακή παράδοση του κλασικού αθλητισμού και επέλεξε το μπάσκετ.

Αρχισε την καριέρα του το 1997 στον Αετό Πολύγυρου και συνέχισε στον ΑΟ Πολύγυρου, ενώ το 2002 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής και μεταγράφηκε στον Αετό Τούμπας. Στη συνέχεια (2003-04) μετακόμισε στον Αχιλλέα Τριανδρίας (2003-04), ενώ από το 2004 έως το 2007 αγωνίστηκε στο ICBS, με το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Α2. Το οδοιπορικό του από εκεί πέρα περιλαμβάνει την ΑΓΕ Χαλκίδας, τον Πανερυθραϊκό, τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, τον Απόλλωνα Πατρών, το Ψυχικό, τη Νέα Κηφισιά (με παρουσία στην Α1) την Κύμη, τη Δοξα Λευκάδας στην Α1, την ΑΕ Ψυχικού και την περυσινη σεζόν στον Ιπποκράτη Κω. Στην καριέρα του έχει συμμετάσχει δυο φορές σε διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star.