Συνεχίζει με το ίδιο τεχνικό δίδυμο η ΦΕΑ

fea_kosmidis_mperdesisΟμάδα που κερδίζει, λένε δεν αλλάζει. Στην περίπτωση της ΦΕΑ βέβαια μπορεί τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι, καθώς η ομάδα δεν κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία, όμως οι ιθύνοντες τον σύλλογο έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αγωνιστικό προφίλ που έδειξε η ομάδα στο “μαραθώνιο” της Γ΄ εθνικής κι έτσι επέλεξαν να συνεχίσει το ίδιο τεχνικό δίδυμο και τη νέα περίοδο. Με… συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν προχώρησαν στην ανανέωση της συνεργασίας, τόσο με τον προπονητή της ομάδας Κυριάκο Κοσμίδη, όσο και με τον συνεργάτη του Γιώργο Τσούφη.

“Φτάσαμε σε έναν πολύ σημαντικό στόχο το να ανέβουμε στη Γ΄ εθνική με τη ΦΕΑ. Δεν εκπληρώθηκε το θέμα της παραμονής. Έγινε μια συζήτηση για το τι είναι δόκιμο και καλό για το σύλλογο να γίνει από εδώ και πέρα. Συμφώνησε στις προτάσεις μου ο σύλλογος. Δηλαδή να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην Α’ ΕΣΚΑ να προασπίσουμε το θέμα πρώτα από όλα της παρουσίας μας στην κατηγορία και αν η δυναμική το φέρει να διεκδικήσουμε όπως πέρυσι την άνοδο προς την Γ’ εθνική. Η ΦΕΑ δεν είναι απλά μια ομάδα που αναλαμβάνω. Είναι ένα πρότζεκτ χρόνων εδώ, το οποίο θέλω να έχει επιτυχία σε όλα τα επίπεδα”, σχολίασε ο Κυριάκος Κοσμίδης λίγο μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον σύλλογο και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Θα υπάρχει το έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα μπορεί να αγωνιστεί στην κατηγορία. Η Α’ ΕΣΚΑ είναι μια διαφορετική κατηγορία, πιο ύπουλη από την Γ’ εθνική, πιο ξεκάθαρη που σου δείχνει ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσεις. Χρειάζονται λοιπόν αθλητές, οι οποίοι θα πρέπει να διαχειριστούν τέτοιου είδους πρωτάθλημα. Να ξέρουν και να το έχουν κάνει ξανά. Για να μπορέσεις πιο αξιόπιστα να κάνεις καλή εκκίνηση και στη συνέχεια να θέσεις τους στόχους. Από την άλλη πλευρά, αυτό για να υλοποιηθεί από θέμα τεχνικής κι εντός γηπέδου χρειάζεται τους ανθρώπους αυτούς που έχουν αναλάβει να στηρίξουν από έξω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, διότι πάνω από 50% της δουλειάς γίνεται τώρα το καλοκαίρι. Το τεχνικό μέρος υλοποιείται με όποια επιτυχία υλοποιείται εφόσον έχεις τις βάσεις από τις μεταγραφές και γενικώς τις συνθήκες που θα έχεις σαν προπονητής από το καλοκαίρι”.

fea_tsioufisΑπό την πλευρά του ο συνεργάτης του Γιώργος Τσούφης τόνισε για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα: “Θέλω να πιστεύω πως η δεύτερη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη από την πρώτη, γιατί ήδη έχουμε γνωριστεί από την πρώτη. Σίγουρα ο ρόλος του βοηθού είναι πίσω από τον πρώτο δίχως να έχει ένα μαχαίρι ο προπονητής στην πλάτη του. Απ΄ ότι έχουμε μιλήσει με τον Κυριάκο (σ.σ. Κοσμίδη) για εμένα πρώτος στόχος κάθε ομάδας είναι έχει πρώτα υγεία γιατί ό,τι μεταγραφές αθλητών και να κάνεις εάν δεν είναι υγιείς στην διάρκεια – γιατί το είδαμε και φέτος με δύο απώλειες σημαντικών παικτών – κάπου ο στόχος δεν επιτυγχάνεται. Άρα να έχει υγεία η ομάδα αυτή που θα επανδρώσει τη ΦΕΑ. Έχω την αίσθηση πως θα πάμε πολύ καλά». Ο ρόλος του 54χρονου τεχνικού μάλιστα τη νέα περίοδο θα είναι διπλός, καθώς πέραν του ότι θα είναι συνεργάτης του Κυριάκου Κοσμίδη στην αντρική ομάδα συμφώνησε με τους διοικούντες τον σύλλογο να αναλάβει και προπονητής στο εφηβικό τμήμα των “κυανόλευκων” που κατά την περυσινή περίοδο τον ρόλο αυτό είχε ο αθλητής της ομάδας Κώστας Μπασέας.