Ένα φιλικό διαφορετικό είναι αυτό που θα δώσει απόψε η εθνική μας ομάδα στο ΟΑΚΑ (18:15, ΕΡΤ1). Όχι λόγω του ονόματος της αντιπάλου, που είναι η Τουρκία, αλλά διότι είναι το πρώτο φιλικό στο οποίο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας εθνικής ομάδας, στη μετά Ζήση και Σπανούλη εποχή.

ethniki-andron-2016Ο Γιάννης Μπουρούσης πλέον γίνεται ο νέος ηγέτης κι είναι έτοιμος να δώσει τη σκυτάλη στον έτερο Γιάννη, τον Αντετοκούνμπο, που δίχως αμφισβήτηση λογίζεται ο παίκτης πάνω στον οποίο θα “στηθεί” η νέα εθνική ομάδα.

Απών από το φιλικό παιχνίδι θα είναι ο Κώστας Σλούκας, που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Ένας… αγώνας δρόμου για τον Ελληνα διεθνή, προκειμένου να προλάβει να είναι έτοιμος με την έναρξη του προολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο. Από εκεί και πέρα αναμένουμε να δούμε εάν ο Φώτης Κατσικάρης θα δώσει το… βάπτισμα του πυρός στους Χαραλαμπόπουλο, Παπαπέτρου, Ντόρσεϊ και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Στη… μάχη και η εθνική U20

Πριν το “κυρίως πιάτο” της εθνικής ανδρών, στο ΟΑΚΑ θα δοθεί κι άλλο ένα φιλικό παιχνίδι. Αυτό ανάμεσα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της εθνικής U20, η οποία θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Ουκρανίας. Το τζάμπολ θα γίνει στις 16:00, προκειμένου να μεταδοθεί και αυτός ο αγώνας από την ΕΡΤ2. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εισιτήριο για την αναμέτρηση Ελλάδα-Τουρκία, ισχύει και για όσους θέλουν να δουν και την U20.