Τα ηνία του ΑΓΣ στον Ηλιάδη, τεχνικός υπεύθυνος ο Τσουκανέλης

Αλλαγή σκυτάλης ανακοίνωσε ο ΑΓΣΙ καθώς τα ηνία του συλλόγου αναλαμβάνει ο Κώστας Ηλιάδης, ενώ ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας, Σοφοκλής Τσουκανέλης, αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή!

Η ανακοίνωση:

«Ο ΑΓΣΙ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Κώστα Ηλιάδη στην τεχνική ηγεσία της αντρικής ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Ο Κώστας αποτελεί ένα από τα παιδιά που έχουν πάρει τις πρώτες τους προπονητικές παραστάσεις στον ΑΓΣΙ, ενώ είναι ο νεότερος πρώτος προπονητής στη χώρα (26 ετών μόλις), έχοντας μάλιστα ήδη αρκετή εμπειρία από την Γ’ Εθνική, τόσο ως head coach (με τον Α.Ο.Κ. Βέροιας), όσο και ως assistant coach (φυσικά με τον ΑΓΣΙ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σοφοκλής Τσουκανέλης συνεχίζει να βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όντας αυτή τη φορά από μιαν άλλη θέση, αυτή του τεχνικού υπευθύνου και θα έχει υπό την ευθύνη του πλέον όλα τα τμήματα του ΑΓΣΙ, αποτελώντας ουσιαστικά τον αρχιπροπονητή του συλλόγου. 
Ο Σοφοκλής αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας μας, η οποία το 2013 του έδωσε τα «κλειδιά» της πρώτης ομάδας, όντας τότε από τους νεότερους προπονητές σε όλη τη χώρα. Πλέον, με την εμπειρία του και έχοντας πετυχημένες σεζόν από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πρώτη ομάδα του ΑΓΣΙ, όντας ξανά μαζί με τον… μαθητή του, δηλαδή τον Κώστα Ηλιάδη, με τον οποίον είχαν συνεργαστεί για 2 χρόνια.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που επιστρέφω στα Γιάννενα και μάλιστα στην ομάδα του ΑΓΣΙ, με την οποία έχω μεγαλώσει μπασκετικά, αφού ήταν εκείνη που μου έδωσε την ευκαιρία για να κάνω τα πρώτα μου προπονητικά βήματα. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον ΑΓΣΙ και το τι σημαίνει για το μπάσκετ της περιοχής. Έχουμε μια δυνατή ομάδα και με τις κατάλληλες κινήσεις είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει και φέτος.» αναφέρει σε δηλώσεις του ο head coach του ΑΓΣΙ Κώστας Ηλιάδης.

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Τσουκανέλης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΑΓΣΙ για την τιμή που μου έκανε να αναλάβω τεχνικός υπεύθυνος όλων των ομάδων του συλλόγου. Είναι μια θέση που με γεμίζει ευθύνες, αλλά και χαρά καθώς θα μπορώ να προσφέρω στην ομάδα της καρδιάς μου. Στο αντρικό τμήμα θα ήθελα να σταθώ στον Κώστα, καθώς αποτελεί το νεότερο head coach σε όλη τη χώρα. Ό, τι έχει καταφέρει έως τώρα το έχει κάνει με την αξία του. Μπορεί να προσφέρει πολλά και στην οικογένεια του ΑΓΣΙ όλοι τον θεωρούμε αναπόσπαστο μέλος. Είμαι βέβαιος ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για όλον τον μπασκετικό ΑΓΣΙ. Συνεχίζουμε στη λογική της ανάδειξης ταλέντων. Στόχος μας είναι να εμφυσήσουμε την αγάπη για τον αθλητισμό και το μπάσκετ στα παιδιά και παράλληλα να διαμορφώσουμε σωστούς χαρακτήρες. Ο ΑΓΣΙ για χρόνια στηρίζεται στις ακαδημίες του, συνδυάζοντας όμως και πορεία πρωταθλητισμού».

Βοηθός του Κώστα Ηλιάδη θα είναι ο Άγγελος Κούκης, ένα επίσης νέο παιδί, που έχει ήδη βοηθήσει σημαντικά στην περυσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον Σοφοκλή Τσουκανέλη σε ρόλο τεχνικού υπευθύνου, τον Κώστα Ηλιάδη ως head coach και τον Άγγελο Κούκη βοηθό, ο μέσος όρος ηλικίας του πάγκου του ΑΓΣΙ είναι κάτω 29 ετών. Ένας πάγκος πολύ νέος, αλλά και πολύ έμπειρος…».