Τα θετικά σχόλια του Κοτλέμπα και το «αγκάθι» στην ελληνική υποψηφιότητα…

kotleba ljubomirΘετικός στο ν’ αναλάβει η Ελλάδα το Παγκόσμιο των Εφήβων του 2015 παρουσιάζεται ο τεχνικός διευθυντής της FIBA Λιούμπομιρ Κοτλέμπα, με βάση την πρώτη εικόνα απ’ την επίσκεψή του στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της FIBA δεν έκρυψε τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε, επισημαίνοντας ότι «… αυτό ίσως είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ελλάδα», αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι πλέον η ελληνική υποψηφιότητα αποκτά ένα… συν για την τελική μάχη.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα θα πάνε καλά και η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να διοργανώσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ έχει μεγάλη εμπειρία και γήπεδα σαν αυτό μεγαλώνουν τις πιθανότητες. Βλέπω ότι όλοι το έχουν πάρει πολύ σοβαρά και αυτό σίγουρα μετράει», πρόσθεσε ο Κοτλέμπα, ενώ αναφέρθηκε και στην καλή παράδοση της Ελλάδας στην τέλεση διοργανώσεων υψηλού επιπέδου. «Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή στο μπάσκετ και έχει πολύ καλή προϊστορία με τη FIBA και τη FIBA Europe, που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης»…
Βέβαια δεν είναι τίποτε τελειωμένο, καθώς η πρώτη εικόνα απ’ τα «Δύο Αοράκια» μπορεί να ήταν κάτι παραπάνω από θετική, καθώς θα πρέπει ο Κοτλέμπα να μείνει ικανοποιημένος κι απ’ το γήπεδο του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, τα οποία θα κληθούν να καλύψουν αγώνες και προπονήσεις, εφόσον η Ελλάδα πάρει το χρίσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ιθύνοντες την Παγκόσμια ομοσπονδία θα βρουν ιδανικές ξενοδοχειακές μονάδες για τη φιλοξενία των αποστολών, καθώς αυτές της Κρήτης είναι απ’ τις καλύτερες που διαθέτει η Ελλάδα.
Τα θετικά σχόλια, πάντως του Κοτλέμπα αφήνουν πλέον να πνέει κι ένας αέρας αισιοδοξίας στην ομοσπονδία, αναφορικά με την ανάληψη της διοργάνωσης, κάτι που φάνηκε κι απ’ τα όσα υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος πάντως αποκάλυψε και το μεγάλο… αγκάθι σ’ αυτή την υποψηφιότητα. «Το μόνο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και τις χορηγίες θα καταφέρουμε να φιλοξενήσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Η FIBA θα αποφασίσει στις 15-16 Νοέμβρη στο συνέδριο που έχει στη Μαδρίτη. Κάθε φορά που η Ελλάδα ζητά μία διοργάνωση υπάρχουν πολλές πιθανότητες να την πάρει», ανέφερε ο Τσαγκρώνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τελική απόφαση της FIBA, ενδέχεται να έχει και κάποια σχέση με την wild card για το Παγκόσμιο της Ισπανίας: «Εάν πάρουμε τη διοργάνωση, μπορεί αυτό να μας δώσει και κάποια μπόνους όσον αφορά στη wild card για το Παγκόσμιο των ανδρών».