Τα (2) σενάρια της σωτηρίας

Η νίκη-έκπληξη (;) του Παγκρατίου στην Πάτρα και αυτές του Ερμή επί του Λαυρίου και της ΑΕΚ επί του Αμύντα, απλοποίησαν πολύ την κατάσταση στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής, το Πέραμα και ο Πιερικός/Αρχέλαος υποβιβάστηκαν μαθηματικά στη Β’ Εθνική (η ομάδα της Κατερίνης υστερεί τόσο στις απλές ισοβαθμίες με Παγκράτι, Αμύντα, όσο και στην τριπλή), ο Ερμής Λαγκαδά σώθηκε μαθηματικά (έχει νικήσει δύο φορές το Παγκράτι και τον Αμύντα, συνεπώς υπερτερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία), οπότε η μία θέση που εκκρεμεί προς τη Β’ Εθνική θα καλυφθεί είτε από το Παγκράτι, είτε από τον Αμύντα.

Αναλυτικά, ιδού πως έχει η κατάσταση για τις δύο ομάδες…

Το Παγκράτι παραμένει στην Α2…

Εάν νικήσει τον Πανελευσινιακό στο γήπεδό του, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ακόμα και στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ερμή και Αμύντα (εφόσον ηττηθεί η ομάδα του Λαγκαδά στο Πέραμα), η ειδική βαθμολογία θα έχει ως εξής: 1) Ερμής 8, 2) Παγκράτι 5, 3) Αμύντας 5.

Ο Αμύντας παραμένει στην Α2…

Εάν νικήσει την ΑΕΚ Αργους και ηττηθεί παράλληλα το Παγκράτι από τον Πανελευσινιακό. Ο Αμύντας υποβιβάζεται σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο (είτε σε απλή ισοβαθμία με Παγκράτι, είτε σε τριπλές με Παγκράτι-Ερμή ή Παγκράτι-Πιερικό/Αρχέλαο).

Οι ισοβαθμίες

Ερμής-Παγκράτι 2-0
Ερμής-Αμύντας 2-0
Παγκράτι-Αμύντας 1-1 (+20 το Παγκράτι)