foinix-pefkaΗ αναμέτρηση των Μαχητών Δόξας Πεύκων με τον Προμηθέα κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική. Oι Πατρινοί, αν και νεοφώτιστοι, θεωρούνται το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, ωστόσο από πολύ νωρίς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ομάδα που μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο τους προς την Α2, τους Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη είναι η πιο νεανική του βόρειου ομίλου αλλά παρά την απειρία της και την απώλεια του Νεκτάριου Μάρουσιτς, έχει υψηλούς στόχους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το πόσο υψηλοί μπορούν να είναι θα το διαπιστώσουμε το απόγευμα, σε ένα παιχνίδι που οι φίλοι της Β’ Εθνικής μπορούν να παρακολουθήσουν και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Προμηθέα Πάτρας σε live streaming.

Δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια θα γίνουν επίσης στη Χαλκιδική, όπου το Στρατώνι θα υποδεχτεί τους Τιτάνες Παλαμά και το Πευκοχώρι το Αργος Ορεστικό, ενώ αμφίρροπη αναμένεται να είναι και η υπόλοιπη δεύτερη αγωνιστική. Το Ανατόλια υποδέχεται τον Φοίνικα Λάρισας, δύο ομάδες που προέρχονται από ήττες στην πρεμιέρα, ενώ οι έξι ομάδες που αναμένεται να δώσουν μάχη για τη σωτηρία παίζουν όλες μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, ο Αργοναύτης υποδέχεται τη ΧΑΝΘ, ενώ ο Αίας Ευόσμου περιμένει τον Πιερικό Αρχέλαο και η Κομοτηνή την Ασπίδα Ξάνθης, με τις τελευταίες τέσσερις ομάδες να προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα.

Τα βλέμματα σε Κερατσίνι και Άγιο Θωμά

Στο Νότο, τα πιο σημαντικά παιχνίδια διεξάγονται στο Κερατσίνι και στον Αγιο Θωμά. Ο μεν Φάρος, μετά το θριαμβευτικό διπλό της πρεμιέρας στη Νίκαια, υποδέχεται άλλη μία πολύ καλή ομάδα (Πανερυθραϊκό), το δε Μαρούσι θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό Νίκαιας σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη. O ΓΣ Κύμης θα είναι το μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση με την Αγία Παρασκευή, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας που προβλέπονται αμφίρροπα.

Στον Χολαργό η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Φιλαθλητικό, στον Υμηττό ο Αμύντας θα αναμετρηθεί με το Ηράκλειο και στην Καλλιθέα θα φιλοξενήσει το Περιστέρι. «Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχουμε βρει αυτοματισμούς, η νίκη κόντρα στον Αμύντα ήταν θέμα θέλησης. Τα παιδιά έδειξαν μέσα στο παρκέ ότι το ήθελαν πολύ και έφτασαν στην επίτευξη του στόχου μας με αποφασιστικότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαμάρκος στο σάιτ του Περιστερίου για τον αγώνα με τον Ικαρο.

1ος όμιλος (Νότος)

Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Καλιθέας-Περιστέρι Παπαθανασίου-Αναγνώστου
“Π. Νικολαϊδης” 17.00 Φάρος Κερ.-Πανερυθραϊκός Τσαρούχα-Ραχιώτης
Αμαρουσίου 17.00 Μαρούσι-Ιωνικός Νίκαιας Διμπινούδης-Στρέμπας
Χολαργού 17.00 Χολαργός-Φιλαθλητικός Καλογερόπουλος Λ-Παπαφωτίου
“Ν. Μαρίνος” 17.00 ΓΣ Κύμης-Αγία Παρασκευή Χαλαμπαλάκης-Γιαννακουδάκης
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ηράκλειο Ξάνθος-Φάκαρος

2ος όμιλος (Βορράς)

Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-ΧΑΝΘ Συμεωνίδης-Θεοδώρου
Ν. Μουδανιών 17.00 Πευκοχώρι-Αργος Ορεστικό Τσιρτσιμάλης-Σιταρίδης
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Πιερικός Αρχ. Ζαχαρής-Ξέρας
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Π.-Προμηθέας Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Φοίνικας Λάρισας Ελευθεριάδης-Δημάδης
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Τιτάνες Παλαμά Σιμητόπουλος-Φουτζήλας
Κομοτηνής 17.00 Κομοτηνή-Ασπίδα Ξάνθης Λαζαρίδης-Δεληγιαννίδης