ΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Πρωταθλήτρια η Καλλιθέα και βλέψεις για Γ’ εθνική!

Νέα… βασίλισσα κάθισε στο θρόνο της ΤΕ Δωδεκανήσου! Η ομάδα της Καλλιθέας είναι η νέα πρωταθλήτρια στα Δωδεκάνησα, μετά τη νίκη της με 87-69 επί του ΓΣ Διαγόρα στον τελικό της ένωσης. Με τη νίκη της αυτή η Καλλιθέα πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο στην ένωση Δωδεκανήσου και πλέον βάζει… πλώρη για να διεκδικήσει το εισιτήριο που οδηγεί στη Γ’ εθνική, μέσω των μπαράζ που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στο διάστημα 21-25 Ιουνίου. Εκεί θα βρει απέναντί της τον πρωταθλητή της ΤΕ Λέσβου Παπάδο Γέρα, τον πρωταθλητή της ΤΕ Χίου, τον πρωταθλητή της ΤΕ Σάμου και τον πρωταθλητή Κυκλάδων.

Η Καλλιθέα παρότι αγωνίστηκε δίχως τον Βασίλη Εκινέ, εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή αγωνιστική της εικόνα στο κλειστό του Ιαλυσού και έτσι έφτασε στην ιστορική κατάκτηση του τίτλου. Στον αντίποδα ο Διαγόρας παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και παρότι έδειξε σημάδια αντίδρασης (στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και ισοφάρισε σε 46-46), δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι παίκτες του Χρήστου Μπίλια παίζοντας με πάθος και δύναμη, πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και με τον Σπύρο Μήτση να “τιμωρεί” τα αμυντικά κενά του Διαγόρα πανηγύρισαν τον τίτλο.

Έξτρα πριμ από τον πρόεδρο της ομάδας

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Καλλιθέας αποθέωσαν τον πρόεδρο της ομάδας Θανάση Σταμούλη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του τζάμπολ είχε υποσχεθεί ένα “γερό” πριμ σε όλους τους παίκτες!

ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 69-87
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-26, 33-44, 52-60, 69-87
Διαιτητές: Αντωνίου- Αρνάς
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Μάγος): Βογιατζής 22(1), Ματσαμάς 9(1), Κωστάκης 3(1), Μαρουλλάκης 2, Καταβαίνης 5(1), Μπότσας 9(1), Παρδακάς 13, Δούβαλης 6, Πιέτρι, Χατζηδημητρίου.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μπίλιας): Βασιλειάδης, Γαλατάς, Γυφτάκης 7, Μπιλλιάς 13, Συμιακός 8(2), Κούρος Π. 10, Μήτσης 14(1), Σκορδάλης 26(6), Κούρος Ι. 7, Μπακίρης.