Τζήμας: «Η Καρδίτσα είναι ομάδα που έχει στόχο να καθιερωθεί στην κατηγορία»

Ο στόχος που έχει θέσει η Καρδίτσα στο πρωτάθλημα της Α2, που ξεκίνησε πριν από μερικά 24ωρα είναι «… να καθιερωθεί στην κατηγορία», όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης Τζήμας, σε συνέντευξή του στο επίσημο site του συνδέσμου προπονητών. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί, στο διοικητικό μοντέλο της ομάδας, αλλά και στο επίπεδο της κατηγορίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την οριακή νίκη επί του Κοροίβου
«Με τον Κόροιβο γνωριζόμασταν γιατί πριν λίγες ημέρες είχαμε παίξει και στο Κύπελλο. Πρόκειται για μία σωστά δομημένη ομάδα, που είναι καλά δουλεμένη από τον κόουτς κι έχει παίκτες-κλειδιά, οι οποίοι δεν είναι εύκολο να περιοριστούν, όπως είναι ο Λεϊμάνις. Εμείς ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει νωρίτερα, όμως είμαστε ανέτοιμοι και δεν έχουμε τη διάρκεια που θέλουμε.
Ο τελικός νικητής κρίθηκε σε μία επιλογή που κάναμε δίνοντας τη μπάλα στον Κακλαμάνο, ο οποίος ήταν σε καλή ημέρα και σημείωσε ένα παλικαρίσιο καλάθι. Σίγουρα είναι μία σημαντική νίκη για εμάς τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά που ήρθε μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Για τους στόχους της Καρδίτσας στο νέο πρωτάθλημα
«Η Καρδίτσα δομήθηκε σαν μία καινούρια ομάδα που έχει τη διάθεση να παραμείνει στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. Όσες κινήσεις γίνονται είναι σοβαρές και μετρημένες. Δημιουργήσαμε ένα ρόστερ ανταγωνιστικό που αποτελεί κράμα νέων ελπιδοφόρων παιδιών και έμπειρων παικτών. Η ομάδα δεν μπορεί και δεν είναι έτοιμη για να διεκδικήσει μία θέση στα πλέι οφ, όμως είναι μία ομάδα που έχει στόχο να καθιερωθεί στην κατηγορία. Φέτος ο στόχος είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά που θα μας βρει στο καινούριο μεγάλο γήπεδο».

Για τον κόσμο της Καρδίτσας κι αν έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα
«Αυτή η ομάδα είναι μία προσπάθεια που σε μεγάλο ποσοστό στηρίζεται στον κόσμο. Ήδη έχουμε φτάσει τα 400 διαρκείας κι αυτό δείχνει την αγάπη του κόσμου. Το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη της Καρδίτσας και είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος το έχει στηρίξει και βρίσκεται κοντά στην ομάδα δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα».

Για το διοικητικό μοντέλο που ακολουθεί η ομάδα

«Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Χρήστο Δεληγιάννη, που είναι ένα καταπληκτικό παιδί και αθλητής. Από την πρώτη στιγμή τον στήριξε η οικογένεια του και ειδικά ο πατέρας του, κ. Θωμάς που είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Δίπλα τους συστρατεύτηκε μία παρέα 10-12 νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι στηρίζουν καθημερινά την προσπάθεια και τρέχουν για να βρουν έσοδα που θα καταστήσουν λειτουργικό τον σύλλογο. Άπαντες παλεύουν για να βρουν τους πόρους που θα κάνουν βιώσιμο το εγχείρημα και θα του δώσει τις βλέψεις για να γιγαντωθεί και να αντέξει στο χρόνο. Μεγάλη σημασία για όλους εμάς, που καθημερινά προσπαθούμε για το σύλλογο, έχει και ο άνθρωπος Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος όποτε του δίνεται η ευκαιρία είναι κοντά μας και μας συμπαραστέκεται σε δράσεις κι εκδηλώσεις που κάνουμε.
Με όλα αυτά τα εχέγγυα, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μία παρέα παικτών με καταπληκτικό χαρακτήρα που έχουν τη διάθεση να “ματώνουν” τη φανέλα σε κάθε ματς. Όλοι μαζί, από κοινού με τον μεγάλο μας χορηγό, το Μέλι Αττική, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα πρότυπο που θα αντέξει και τα επόμενα χρόνια».

Για το επίπεδο της φετινής Α2
«Είναι φανερό ότι το μπάσκετ περνάει μία κρίση ειδικά στο κομμάτι των παικτών. Δεν είναι ενθαρρυντικό όταν διακρίνονται και είναι κορυφαίοι οι 40χρονοι αθλητές. Περιμένουμε περισσότερα νέα παιδιά να είναι ανταγωνιστικά γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθεί ένα νέο πρότζεκτ για το άθλημα. Από εκεί και πέρα, η Α2 είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλές ομάδες, ιστορικά σωματεία και με φοβερά παιχνίδια Ελλήνων παικτών που μετατρέπουν τα περισσότερα ματς σε ντέρμπι.
Αγωνιστικά ο Ιωνικός είναι μία ομάδα που δύσκολα μπορεί κάποιος να κερδίσει και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο Ηρακλής είναι ένα τεράστιο σωματείο που φέτος είναι η χρονιά του για να επιδιώξει να επιστρέψει στην Α1. Ο Διαγοράς δείχνει η πιο έτοιμη ομάδα για να κοντράρει αυτούς τους δύο, ενώ Καστοριά, Αγιά και Κω έχουν δυνατά ρόστερ κι έχουν τον πρώτο λόγο για τα πλέι οφ. Οι υπόλοιπες ομάδες θα δημιουργήσουν ένα δυνατό πρωτάθλημα με πολλές διακυμάνσεις που είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους».

.
Διαβάστε ακόμη…