Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται ο αριθμός των ομίλων της Γ’ εθνικής…

Σε… αναμμένα κάρβουνα “κάθονται” οι ιθύνοντες πολλών ομάδων τόσο στη Γ’ εθνική, όσο και στις τοπικές ενώσεις καθώς περιμένουν να μάθουν τι ακριβώς θα ισχύσει για τη νέα περίοδο. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης μίλησε στον “Σπορ FM Πάτρας”, αναλύοντας τα σενάρια που εξετάζουν στην ομοσπονδία, με τον ίδιο να δείχνει ότι “γέρνει” περισσότερο στη λύση των περισσοτέρων ομίλων, με μικρότερες αποστάσεις και λιγότερα έξοδα για τις ομάδες. Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, επισημαίνοντας ότι τούτη τη χρονική στιγμή ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τυπικά δεν μπορεί να ξαναθέσει υποψηφιότητα και πως μέσα από συζήτηση στο “συλλογικό όργανο” της ομοσπονδίας θα ληγφθούν οι αποφάσεις.

Για τους ομίλους της Γ’ εθνικής σχολίασε μεταξύ άλλων: “Υπάρχουν προτάσεις από τα σωματεία, τις οποίες εξετάζουμε, για να πετύχουμε το ιδανικό για όλους. Την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει κάτι πιο σαφές, θέτοντας πάνω απ’ όλα την υγεία των παικτών…
Μία πρόταση είναι για περισσότερους ομίλους, το βορράς και νότος να το ξεχάσουμε. Η Ελλάδα είναι μία και πλέον οι οδικές οδοί και οι συγκοινωνίες έχουν μικρύνει τις αποστάσεις. Η άλλη πρόταση είναι να μειωθεί το κόστος και να δοθεί η δυνατότητα, οι ομάδες να μην χρειάζονται διανυκτέρευση και λόγω του κορονοϊού. Όσον αφορά τους 4 ομίλους των 16 ομάδων, δε νομίζω ότι θα περπατήσει αυτή η πρόταση”.

Για τις εκλογές είπε: “Έγινε διευκρίνηση από πλευράς του Υπουργείου για το χρόνο των εκλογών. Θα γίνουν το φθινόπωρο, αλλά δεν έχω επαφές για να μιλάω με το υπουργείο και να μπορώ να πω, πότε ακριβώς…
Δεν ξέρω εάν θα είμαι υποψήφιος. Λειτουργούμε ως συλλογικό όργανο και θ’ αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Θα συζητήσουμε και θ’ αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, εάν θα καταθέσουμε εκ νέου υποψηφιότητα. Ο Βασιλακόπουλος τώρα τυπικά δεν μπορεί να είναι. Τώρα από σωτήρες η Ελλάδα έχει γεμίσει! Το ελληνικό μπάσκετ είναι στην 7η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην 4η θέση σε ευρωπαϊκό και δεν έχει φτάσει τυχαία εκεί κι αυτό δεν πρέπει κάποιοι να το ξεχνάνε πώς έφτασε εκεί”.