Την τιμωρία της ΑΕΚ ζητά η FIBA

Με την… πλάτη στα σχοινιά βρίσκεται η ομοσπονδία, που καλείται έως την προσεχή Δευτέρα 4/7 να γνωστοποιήσει στη FIBA εάν θα τιμωρηθεί η ΑΕΚ ή όχι. Ο λόγος είναι η απόφαση της Ένωσης να δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, εν αντιθέσει με τις “οδηγίες” που έχουν δοθεί από τον παγκόσμια ομοσπονδία.

fiba_logoΗ ΕΟΚ έλαβε σχετική επιστολή από τη FIBA, την οποία υπογράφει ο εκτελεστικός διευθυντής της στην Ευρώπη Καμίλ Νόβακ. Με τη σειρά της η ομοσπονδία την κοινοποίησε τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στην Πολιτεία, που θα έχει δίχως αμφιβολία ενεργό ρόλο στην τελική απόφαση.

Η επιστολή της FIBA αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. πρόεδρε,
Η αναφορά γίνεται σε σχέση με τις επιστολές της FIBA Ευρώπης στην ομοσπονδία σας από τις 17 και 30 Μαρτίου 2016. Παρά τις ενάντιες στον ανταγωνισμό πρακτικές της ECA και τις δικές σας επιστολές από τις 20, 21, 27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, η ECA ανακοίνωσε ότι το εξής σωματείο από τη χώρα σας, θα συμμετάσχει στο Eurocup 2016-17: ΑΕΚ.

Με γνώση του παραπάνω, η ομοσπονδία σας καλείται να πληροφορήσει τη FIBA Ευρώπης, σύμφωνα και με τις επιστολές σας από τις 20,21,27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για τα επείγοντα βήματα που έχετε μέχρι τώρα κάνει και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Καμίλ Νόβακ,
Εκτελεστικός Διευθυντής Ευρώπης».

epistoli_fiba_eok_aek