«Τι άλλο πρέπει να γίνει;» (+phs)

poulman ael 4Η επίθεση κατά του πούλμαν της Λιβαδειάς μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του προχθεσινού αγώνα με το Αιγάλεω σίγουρα δεν θα “ξεχαστεί” έτσι απλά. Το ίδιο βράδυ, άλλωστε, το Αιγάλεω έκανε λόγο για “προβοκάτσια” μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε, την επόμενη μέρα ο πρόεδρος της Λιβαδειάς Νίκος Καφρίτσας χαρακτήρισε το Αιγάλεω “εγκληματική οργάνωση” μέσω δηλώσεων που έκανε στο infobasket και πριν από λίγη ώρα το Αιγάλεω απάντησε με τον δικό του αιχμηρό τρόπο. Δύο μέρες μετά το συμβάν ήταν η σειρά των παικτών της Λιβαδειάς να πάρουν θέμα γύρω από το ζήτημα, συνοδεύοντας την ανακοίνωση τους από φωτογραφίες του πούλμαν μετά την επίθεση…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ;;;;

Σήμερα, δύο ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Αιγάλεω και έχοντας ηρεμήσει από την ένταση ώστε να αποφύγουμε να εκφραστούμε εν βρασμώ ψυχής, εμείς καλαθοσφαιριστές της Α.Ε. Λιβαδειάς δηλώνουμε τα εξής:

1. Όλοι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων σε φίλαθλο πνεύμα. Μας αρέσει να παίζουμε πάντοτε σε γεμάτα γήπεδα και μας αρέσουν επίσης οι ομάδες που έχουν πιστούς οπαδούς οι οποίοι όμως να τις υποστηρίζουν με φίλαθλο τρόπο.

2. Δεν διακινδυνεύουμε την σωματική ακεραιότητα μας για κανέναν λόγο και για καμία επίτευξη στόχου.

Στην χθεσινή αποστολή που δέχθηκε άνανδρη επίθεση από 100 και πλέον άτομα μετείχαν δύο παιδιά από της ακαδημίες της ομάδας 16 και 17 ετών, μια γυναίκα (βοηθός προπονητή) και 10 ενήλικοι παίκτες εκ των οποίων οι 2 είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά, ο προπονητής, ο φροντιστής (ο οποίος τραυματίστηκε) και ο γενικός αρχηγός της ομάδας. Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε αν τα μπουκάλια και οι πέτρες που εκσφενδονίστηκαν προς το λεωφορείο της ομάδας και το κατέστρεψαν εύρισκαν στόχο έναν από εμάς. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι εικόνες από την χθεσινή επίθεση που δεχθήκαμε δυστυχώς θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη μας και σημάδεψαν αρνητικά την ψυχολογία ιδιαίτερα των μικροτέρων της αποστολής.

3. Τονίζουμε, ότι φαινόμενα χουλιγκανισμού τα καταδικάζουμε απ’ όπου και αν προέρχονται.

4. Ευχαριστούμε τον ΠΣΑΚ για την άμεση ανακοίνωση που εξέδωσε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι καλαθοσφαιριστές του Αιγάλεω δεν συμμερίζονται την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ η Διοίκηση του Αιγάλεω την οποία δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε, καθώς αδιάψευστοι μάρτυρες της επίθεσης που δεχθήκαμε ήταν ορισμένοι παίχτες του Αιγάλεω.

5. Σε οποιοδήποτε φαινόμενο βίας/ τραμπουκισμού/ χουλιγκανισμού είτε πριν την έναρξη του αγώνα είτε κατά την διάρκεια του, πρέπει όλοι οι καλαθοσφαιριστές να παίρνουμε θέση και είτε να διακόπτεται ο οιοσδήποτε αγώνας είτε να μην ξεκινάει καν.

6. Εμείς οι καλαθοσφαιριστές της ΑΕΛ, σήμερα είμαστε καλά. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον και τρέμουμε ακόμα με την ιδέα τι θα είχε συμβεί προχθές αν βρισκόμασταν εντός του κλειστού γηπέδου του Αιγάλεω ή ο οδηγός του ήδη κατεστραμμένου λεωφορείου μας δεν προλάβαινε να ξεκινήσει για να μας οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

7. Γνωστοποιούμε τις κάτωθι φωτογραφίες για να διαπιστώσετε όλοι τον κίνδυνο που διατρέξαμε χθες έτσι ώστε να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι του Αθλητισμού και της Πολιτείας για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα από αθλητικές εκδηλώσεις.

01-04-2014

Οι Καλαθοσφαιριστές της Α.Ε.Λ.».

poulman ael 2

 

 

poulman ael 3

poulman ael 1