gipedo leykovrysis kozaniΚάνοντας το καθημερινό «ζάπινγκ» στα σάιτ οδηγήθηκα σ΄ένα βίντεο, όπου ανάρτησε η επίσημη ιστοσελίδα των Διόσκουρων Κοζάνης και το οποίο έδειχνε τους ιδρυτές του συλλόγου, Λουκά Καραγιαννάκη και Δημήτρη Βλαχόπουλο να μιλούν στην τηλεοπτική εκπομπή «Ματιές των Σπόρ». Εκεί λοιπόν, παρακολουθώντας το βίντεο, είδα τους δύο άντρες να μιλούν για την ομάδα τους μέχρι που σε κάποιο σημείο έφτασαν να αναφέρουν το κλειστό γήπεδο της Λευκόβρυσης και κάπου εκεί χτύπησε… καμπανάκι. Τι εστί κλειστό Λευκόβρυσης (;) αφού μέχρι σήμερα γνώριζα μόνο το ΔΑΚ Κοζάνης.

Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ότι το γήπεδο εγκαινιάστηκε στις 17 Αυγούστου του 2009 και από τότε είναι αχρησιμοποίητο δηλαδή, όπως ανέφεραν πιο καλά, οι ιθύνοντες των Διόσκουρων έχει… αραχνιάσει!  Ένα γήπεδο στολίδι, με βοηθητικό γήπεδο που άγγιξε τα 3.155.000 € (με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο ότι το έργο άγγιξε τα 5. Εκατ.) «κάθετε» και αχρηστεύεται!

Το κλειστό (σ.σ. όπως αναφέρει το stadia.gr) ήταν να παραδοθεί το 2005-06 και χρησιμοποιηθεί από τον Μακεδονικό, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην Α1, αλλά επειδή βρισκόμαστε και στην Ελλάδα το γήπεδο παραδόθηκε τρία χρόνια μετά).

Ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται είναι γιατί ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του κλειστού. Όμως, αδυνατούν και για τα έξοδα του ΔΑΚ καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Καραγιαννάκης ενοικιάζουν από πέρυσι το κλειστό. Ένα γήπεδο στο οποίο εκτός των Διόσκουρων προπονείται και ο Ηρακλής (Β΄εθνική) και ο Λασσάνης (Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ), αλλά και το βόλεϊ γυναικών και το χάντμπολ. Αποτέλεσμα, οι ώρες προπόνησης να είναι περιορισμένες, ενώ ένα ακόμα θέμα είναι ότι το ΔΑΚ τη θερινή περίοδο είναι εκτός… λειτουργίας (!) με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανείς να κάνει προπόνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο τρόπος λειτουργίας για το κλειστό της Λευκόβρυσης υπάρχει, αλλά ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται καθώς δεν έχει καθίσει καν στο τραπέζι να βρει λύσεις. Κάτι που αν συνέβαινε ίσως αυτή τη στιγμή να είχαμε ακόμα ένα εκπληκτικό γήπεδο στη διάθεσή μας. Ικανό να φιλοξενήσει ακόμα και ένα All star game καθώς η χωρητικότητά του το επιτρέπει και να προβάλει το άθλημα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αφού ποτέ δεν έχει γίνει σε καμία πόλη των περιοχών αυτών μεγάλη μπασκετική διοργάνωση.

Από την άλλη θα πεις τόσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό με το γήπεδο θα ασχοληθούμε; Και όμως, μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι ή καλύτερα πάρα πολύ δύσκολοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά χωρίς το αγαθό, αυτό της άθλησης! Σε αυτό το κλειστό θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν και άλλες ομάδες και άλλα παιδιά που αυτή τη στιγμή κάνουν προπονήσεις στα ανοιχτά. Σκοπός είναι να «δουλεύεις» για τα παιδιά και τι πιο ιδανικό από το να τους προσφέρεις το αθλητικό ιδεώδες!

Τα μεγαλύτερα κλειστά της Ελλάδας (εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης)

Δύο Αοράκια, Ηράκλειο 5.222
Δ. Τόφαλος, Πάτρα 4.150
Νεάπολης Λάρισας 3.958
Αμοιρίδης Ξάνθης 3.957
Λευκόβρυσης Κοζάνης 3.500
Περιβόλας 3.500
Πύργου 2.714
Αμαλιάδας 2.500
Κλειστό Λαμίας 2.600
Ν. Ιωνίας Βόλος 1.800