Για ατόπημα της Euroleague κάνει λόγο η ΟΔΚΕ, με αφορμή το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποίησε στη Ρόδο η διοργανώτρια του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Ευρώπη, αλλά… ξέχασε να ζητήσει τη συνδρομή των Ελλήνων ρέφερι!!! Η ΟΔΚΕ φροντίζει με την ανακοίνωσή να «καυτηριάσει» τη στάση αυτή των ιθυνότνων την Euroleague, που «παραμέρισε» όχι μόνο την ομοσπονδία των διαιτητών, αλλά και την ΕΟΚ!

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΔΚΕ:

«Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο της Ευρωλίγκας, λίγο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Θεωρούμε τιμή για την χώρα μας την επιλογή του σμαραγδένιου νησιού μας απ΄ τους υπεύθυνους της Ευρωλίγκας για την επιμόρφωση των κορυφαίων διαιτητών της Ευρώπης με επίσημο μάλιστα προσκεκλημένο, την τεράστια φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ τον πρώην προπονητή του Παναθηναικού κ. Ομπράντοβιτς.

Ως Ομοσπονδία Διαιτητών Ελλάδος θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε εφ΄ όσον κάτι τέτοιο θα μας είχε ζητηθεί. Επειδή όμως διαπιστώσαμε ότι δεν ενημερώθηκε ούτε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη ότι δεν ακολουθήθηκε η επίσημη οδός. Η Ευρωλίγκα είναι επίσημος Ευρωπαϊκός θεσμός του αθλήματος και θα έπρεπε να συνδιαλέγεται με τα επίσημα αρμόδια αθλητικά όργανα κάθε κράτους όπως είναι η ΕΟΚ της οποίας προεδρεύει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της FIBAEUROPE και η ΟΔΚΕ.

Ευελπιστούμε ότι κάτι τέτοιο έγινε εκ παραδρομής και δεν αποτελεί επίσημη πολιτική της Ευρωλίγκας».