tsairelis-ethnikiΗ θλάση στους κοιλιακούς τον κρατάει εκτός προπονήσεων. Κι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μοιάζει με… θηρίο στο κλουβί, αφού δεν μπορεί ν΄ ακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας της εθνικής ομάδας. Πάνω που άρχισε να βρίσκει ρυθμό, τώρα αναγκάζεται ν΄ ακολουθήσει ένα διαφορετικό και προσμένει την ώρα που θα τεθεί και πάλι υπό… τας διαταγάς του Φώτη Κατσικάρη!

Για τον ίδιο, άλλωστε και μόνο η παρουσία του στις προπονήσεις της εθνικής – και δη της ανδρών – μόνο χαρά του δίνουν, όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στο επίσημο site της ομοσπονδίας: “Μετά από πολλά χρόνια βρίσκομαι εδώ και μάλιστα στην Εθνική Ανδρών, που είναι το υψηλότερο σκαλοπάτι για κάθε αθλητή. Σκέφτομαι πως ήταν και 5-6 χρόνια πριν και τώρα… Είναι η πρώτη φορά από τότε, που καλοκαίρι βρίσκομαι εδώ και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος”.
-Σου είχε λείψει, ή σου λείπει το… καλοκαίρι τώρα;
Μου είχε λείψει αυτό που ζω. Είχαμε και το χρόνο να ξεκουραστούμε, αλλά και διαφορετικά να ήταν, αν υπήρχε η ΚΛΗΣΗ, πάλι εδώ θα ήμουν. Μου είχε λείψει πάρα πολύ όλο αυτό. Όλη αυτή η διαδικασία. Το άγχος, αυτό το ωραίο άγχος, το να περνάς καλά, αλλά παράλληλα να κάνεις και καλή δουλειά.
-Πόσο εύκολο ήταν για σένα να επιστρέψεις και μετά από δύο γεμάτες χρονιές να βρεθείς σήμερα στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών;
Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ότι πιο εύκολο. Όταν υπάρχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα στην πορεία σου είναι δύσκολο να έχεις αυτοπεποίθηση και να συνεχίζεις. Αν σε πάρει η… κάτω βόλτα το χάνεις το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις αυτοπεποίθηση, συνεχίζεις τη δουλειά και αργά ή γρήγορα αυτή η δουλειά θα βγει και στο γήπεδο.
-Η προσαρμογή σου ήταν εύκολη;
Ναι! Πολύ εύκολη… Παρά το ότι ήταν αρκετά τα παιδιά που δεν γνώριζα προσωπικά, ήταν από την πρώτη μέρα λες και τους ήξερα όλους καιρό. Είναι καταπληκτικά παιδιά όλα και ο καθένας με τον τρόπο του μας βοήθησε να προσαρμοστούμε και να δουλεύουμε καλά.
-Και όλο αυτό το θετικό πνεύμα, ενώ ήσουν και ο άτυχος της προετοιμασίας με τον τραυματισμό σου…
Συμβαίνουν αυτά… Δυστυχώς μεν, συμβαίνουν δε… Ακολουθώ το δικό μου πρόγραμμα, κάνω θεραπείες και συνεχίζω. Ήταν ατυχία, αλλά δεν μας… ρίχνει τίποτα! Δεν μας έριξαν άλλα, αυτό θα μας ρίξει;

Στο… μικροσκόπιο του ΕΣΚΑΝ οι διεθνείς

Επιστροφή στα… βάσανα για την εθνική ομάδα, με “επισκέπτες” που μόνο απρόσκλητοι δεν ήταν! Ο λόγος για τα μέλη του ΕΣΚΑΝ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και πέρασαν από τον καθιερωμένο έλεγχο τους Έλληνες διεθνείς. Ο έλεγχος διεγάξεται κάθε φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να συμμετάσχει σε μία μεγάλη διοργάνωση κι αυτό συνέβη και τούτη τη φορά.