Το κοινωνικό πρόσωπο του μπάσκετ…

Πύργος, αποστολή

Το μπάσκετ δεν είναι μόνο αθλητισμός, αλλά έχει κι άλλες παραμέτρους, όπως το να δίνει χαρά και κουράγιο σε άτομα που πραγματικά το χρειάζονται. Κι αυτό έπραξαν το πρωί της Κυριακής οι Αντώνης Φώτσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Χαρίσης, Στίβεν Σμιθ, Τζίμι Μπάξτερ, Στίβεν Χάρις και Ρόουλ Μάρσαλ, οι οποίοι βρέθηκαν στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με νοηματική στέρηση ατόμων Πύργου, στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων του 19ου ΟΠΑΠ All Star Game –και της προσφοράς του ΟΠΑΠ και των ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ κι έδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο του μπάσκετ.

Τους εκπροσώπους υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Πετρόγιαννη, η οποία ευχαρίστησε «τους ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΟΣΕΚΚ και φυσικά τον Γιάννη Σπανουδάκη, διευθύνων σύμβουλο του ΟΠΑΠ, τον αντιδήμαρχο Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλο για την επίσκεψη αυτή, τον Δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο που έκανε ό,τι έπρεπε για να φιλοξενηθεί στην πόλη το All Star Game. Η επίσκεψη μας μας δίνει κουράγιο, να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, είπε «είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Ο ΟΠΑΠ εκτός από χορηγός του All Star, είναι χορηγός και του μπάσκετ και βρίσκεται διπλά σε όλη την Ελλάδα και την κοινωνία. Με τη βοήθεια όλων, η κοινωνία αποκτά μεγαλύτερη αξία και οντότητα».
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης δήλωσε ότι «το μπάσκετ πάντα προσπαθεί να είναι κοντά στην κοινωνία. Εύχομαι μέσα από την κρίση να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να έλθουμε κοντά στους συνανθρώπους μας».
Ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιώργος Μασλαρινός πρόσθεσε «είναι τεράστια τιμή για εμάς τους αθλητές να είμαστε εδώ, να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Θα είμαστε πάντα στη διάθεση σας, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε και όλη έχουμε να λέμε για τη διάθεση και το κουράγιο που μας δίνετε».
Ο Γενικός γραμματέας του ΟΣΕΚΚ, Χάρης Περδίκης δήλωσε πως «είναι τιμή μας για όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ να είμαστε εδώ, σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε το σημαντικό σας έργο».
Ο Γιάννης Αργυρόπουλος, αντιδήμαρχος του Πύργου και υπεύθυνος του τομέα της παιδείας και του αθλητισμού είπε «καλωσορίζουμε το ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να συγχαρούμε όσους εργάστηκαν για να γίνει το All Star Game στην πόλη μας κα για όσα γίνονται σήμερα εδώ. Η πρωτοβουλία σας ήταν σημαντική. Δίνεται χαρά στα παιδιά».
Εν συνεχεία, ο Αντώνης Φώτσης παρέδωσε μια μπάλα, με τις υπογραφές όλων των παικτών, στη διευθύντρια του σχολείου και εν συνεχεία οι παίκτες υπέγραψαν αυτόγραφα, έβγαλαν φωτογραφίες και έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά!