«Το μπάσκετ χρειάζεται όραμα και πράξεις …σήμερα»

Tη δική του πρόταση στην ΕΟΚ, έστειλε ο Ερμής Σχηματαρίου στην οποία προτείνει να ανέβουν οι δύο πρώτοι στη Β’ Εθνική και να δοθεί το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στην μεγαλύτερη κατηγορία από εκείνη που αγωνίζονται σε όλες οι ομάδες που έχουν τα προσόντα και να μην υποβιβαστεί κανένας.

Η ανακοίνωση:

”Η διοίκηση του Γ.Σ Ερμή Σχηματαρίου συμφωνεί απόλυτα με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί τελευταία με την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει όλο τον κόσμο και κατ’ επέκταση και τον αθλητισμό εμείς ως ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια και την ομαλή λειτουργία του μπάσκετ σε όλες τις βαθμίδες του τη νέα σεζόν. Μια νέα σεζόν, που θα είναι εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Διότι, δεν θα υπάρχει στην εξίσωση ο παράγοντας κόσμος (άρα έλλειμμα στα έσοδα από εισιτήρια), αφού η πρόβλεψη είναι να διεξάγονται οι αναμετρήσεις «κεκλεισμένων των θυρών».

Η εξέλιξη αυτή όπως και η συνολική οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε όλη την χώρα καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη και την εξεύρεση πόρων από χορηγούς, καθώς πολλές εταιρείες όπως είναι λογικό θα επιδιώξουν να περιορίσουν τις διαφημιστικές τους δαπάνες. Όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης καλό θα είναι να έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στην μεγαλύτερη κατηγορία από εκείνη που αγωνίζονται όλες οι ομάδες που έχουν τα προσόντα,να ερωτηθούν σίγουρα οι δυο πρώτοι ,και να μην πέσει κανείς. Αλλά αυτό να το γνωρίζουν έγκαιρα για να μπορούν να το διαχειριστούν, χωρίς να έχουν προβλήματα, όσον αφορά τον σχεδιασμό της νέας περιόδου.

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ο περιορισμός των δαπανών και η στήριξη μέσα από ένα πρόγραμμα που θα έχει την αρωγή της Πολιτείας, είναι τρία συστατικά που πρέπει να υιοθετηθούν, προκειμένου το μπάσκετ να προχωρήσει πατώντας σε στέρεες βάσεις για την ομολογουμένως δύσκολη επόμενη ημέρα, εν μέσω της πανδημίας .. Το μπασκετ χρειάζεται οραμα και πράξεις …σήμερα …”.