Το… μπαλάκι στον Κοντονή από την ΕΟΚ για τις απειλές της FIBA!

kontonis_ggaΑπό το βράδυ της Παρασκευής είχε διαρρεύσει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να τεθεί εκτός διοργανώσεων (ευρωπαϊκών σε πρώτη φάση, αλλά και από τις παγκόσμιες σε δεύτερο… χρόνο) από τη FIBA, με αφορμή τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο Eurocup κι όχι στο Champions League Basketball! Η ΕΟΚ επιβεβαίωσε τη διαρροή, δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή της FIBA, ενώ όπως κάνει γνωστό την έχει ήδη προωθήσει στον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος όπως επισημαίνει “… έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις”.

Η ΕΟΚ με την κίνησή της αυτή ουσιαστικά πετάει το… μπαλάκι στον Κοντονή, προκειμένου εκείνος να αποφασίσει για το τι… θα κάνει η ΑΕΚ. “Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε.

Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ”.

epistoli_1 epistoli_2