Το πλοίο απέπλευσε, ο αγώνας ωστόσο αναβλήθηκε και στη Χίο δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους!

Η αναμέτρηση του ΒΑΟΛ Χίου με το Λοκρό Αταλάντης θα οριστεί σε νέα ημερομηνία από την ΕΟΚ, η οποία αποφάσισε την αναβολή του ματς, λόγω του απαγορευτικού απόπλου που υπήρχε. Το οξύμωρο, βέβαια της υπόθεσης είναι πως το απαγορευτικό απόπλου που είχε εκδοθεί λόγω των θυελλωδών ανέμων, έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής 30/11… Και τα πλοία απέπλευσαν κανονικά, έστω και με μικρή καθυστέρηση για κάποια από αυτά. Όπως συνέβη και με το πλοίο «Νήσος Σάμος», με το οποίο θα ταξίδευε η αποστολή του Λοκρού με προορισμό τη Χίο.

Το πλοίο απέπλευσε το πρωί του Σαββάτου (1/12), δίχως όμως σε αυτό να είναι μέσα η αποστολή του Λοκρού. Έτσι η ΕΟΚ έστειλε e-mail στον ΒΑΟΛ γνωστοποιώντας ότι «… ενημερώθηκε ότι το πλοίο από Χίο δεν έχει πάει Πειραιά κ ως εκ τούτου ο Λοκρός Αταλάντης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει. Οπότε αναβάλλεται ο αγώνας».

Οι Χιώτες από την πλευρά τους απορούν με την απόφαση αυτή, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την αναβολή, με βάση τις δικές τους πληροφορίες και γεγονότα που κάποια εξ’ αυτών δεν «σηκώνουν» και αμφισβήτηση. Όπως, λοιπόν αναφέρουν «… το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ με το οποίο θα ταξίδευε στη Χίο ο ΛΟΚΡΟΣ δεν ματαίωσε το ταξίδι του αλλά, λόγω απαγορευτικού απόπλου, άλλαξε την ώρα αναχώρησής του από τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30/11 στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου 1/12. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε κανονικά με το πλοίο να αναχωρεί από τον Πειραιά το πρωί του Σαββάτου (08:07) και να φθάνει στη Χίο στις 17:40, μία ολόκληρη ημέρα δηλαδή, πριν από την έναρξη του αγώνα ΒΑΟΛ Χίου – ΛΟΚΡΟΣ Αταλάντης (2/12 – 17:00). Για την αλλαγή της ώρας αναχώρησης του πλοίου είχε ενημερωθεί προσωπικά ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας της Αταλάντης κ. Σταύρος Σακελλαρόπουλος από τον Αντιπρόεδρο του ΒΑΟΛ Χίου κ. Γιώργο Πατεράκη, στα πλαίσια των διευκολύνσεων που προσπαθεί να παρέχει ο Βούρειος σε όλα τα φιλοξενούμενα σωματεία. Σε αίτημα του κ. Σακελλαρόπουλου για αναβολή του αγώνα ο κ. Πατεράκης απάντησε αρνητικά καθώς όπως εξήγησε δεν συνέτρεχε λόγος κούρασης (η αποστολή του ΛΟΚΡΟΥ θα είχε 24 ώρες στη Χίο για να ξεκουραστεί) ενώ πέρα από τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του αγώνα και τη γενικότερη αναστάτωση από την μη τήρηση του προγράμματος, ο Βούρειος θα επιβαρύνονταν από τα αεροπορικά εισιτήρια αθλητή του ο οποίος θα έρχονταν από την Αθήνα στη Χίο για τον αγώνα. Αντί οποιασδήποτε άλλης πληροφόρησης το πρωί του Σαββάτου ενημερωθήκαμε μέσω email ότι ο αγώνας έχει αναβληθεί !!!
Με βάση τα παραπάνω εκφράζουμε την έντονη και προς κάθε κατεύθυνση διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά μας για την άνευ λόγου αναβολή της αναμέτρησης καθώς το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε κανονικά και η αντίπαλη ομάδα θα είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται στη Χίο 24 ώρες πριν την ορισμένη διεξαγωγή της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η αναστάτωση στο προγραμματισμένο ταξίδι της αντιπάλου ομάδας ανέδειξε περίτρανα τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως και τα υπόλοιπα νησιωτικά σωματεία, κάθε 15 ημέρες για τις εκτός έδρας υποχρεώσεις μας. Τέλος δηλώνουμε πως, αν και έχουμε τη δυνατότητα, δεν θα κινηθούμε νομικά για τη συγκεκριμένη «αναβολή» αλλά και δεν θα ανεχθούμε άλλο ανάλογο εμπαιγμό. Αναμένουμε τους φίλους από την Αταλάντη στη Χίο, όποτε η ΕΟΚ ορίσει τον αγώνα να τους φιλοξενήσουμε όπως πέρυσι αλλά και όπως φέτος είχαμε προγραμματίσει, όμως απαιτούμε από όλους λίγο περισσότερο σεβασμό στις προσπάθειες που καταβάλει ένα ακριτικό σωματείο, μακριά από τα κέντρα αποφάσεων, για την αξιοπρεπή εκπροσώπηση του ονόματος και του νησιού του…».

.
Διαβάστε ακόμη…