Το όνειρο του Ζανιδάκη, το πρότυπο του Χαραλαμπόπουλου και ο MVP Παπαπέτρου

charalampopoulos_papadopoulΛιτές ήταν οι δηλώσεις του μαθητή του γενικού λυκείου Νέας Κυδωνίας Χανίων που κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων Παναγιώτη Ζανιδάκη στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα των Rising Stars με τους Young Stars: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, δεν το περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να κερδίσω παίκτες όπως ο Μποχωρίδης, ο Τολιόπουλος, ο Σταμάτης. Προπονήθηκα σκληρά και με βοήθησαν πάρα πολύ οι προπονητές μου που πίστεψαν σε μένα. Βοήθησε σήμερα φυσικά και το ότι έπαιζα στα Χανιά σε οικείο περιβάλλον και ιδίως μετά το πρώτο εύστοχο σουτ».

Αναφορικά με το δύσκολο και σχετικά άστοχο ξεκίνημα ο νεαρός παίκτης «Είναι κάπως σαν γούρι! Χάνω τα τρία στην αρχή και βάζω τα υπόλοιπα».

Αύριο θα έχει μια ακόμη πρωτόγνωρη εμπειρία ο νεαρός Ζανιδάκης αφού μετά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό τριπόντων της 1ης ημέρας θα έχει το δικαίωμα να κοντράρει και τους «μεγάλους» στο…κυρίως «πιάτο» του διημέρου, δηλ. τον αυριανό διαγωνισμό: «Είμαστε ρεαλιστές, θα είναι πολύ δύσκολο, θα προσπαθήσω όμως δίνοντας ότι καλύτερο μπορώ».

Χαραλαμπόπουλος: «Βγήκαμε από την καθημερινότητα μας»

Μερικές φορές δεν μετράει τόσο το αποτέλεσμα της προσπάθειας όσο το η εμπειρία της συμμετοχής και αυτό ακριβώς ήταν και το σκεπτικό του νικητή στα καρφώματα Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Είμαι πολύ χαρούμενος όχι τόσο που κέρδισα τον διαγωνισμό όσο για την συμμετοχή μου στο ALL STAR GAME, που δεν είχα την ευκαιρία πέρυσι. Το χαρήκαμε όλοι κυρίως επειδή μας έβγαλε από την καθημερινότητα μας».

Όσο για τη προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι να φτάσει εδώ ο νεαρός παίκτης δήλωσε χαριτολογώντας «δεν «έλιωσα» και στην προπόνηση ασχολούμενος με καρφώματα, δεκαπέντε λεπτά μετά την προπόνηση δοκίμασα διάφορα καρφώματα για να δω τι μπορώ να κάνω. Μου βγήκαν και τελικά κέρδισα. Πάντως δεν μ’ ενδιαφέρει τόσο να καρφώνω όσο να δουλεύω συνέχεια και να βελτιώνομαι σε πολλούς και διάφορους τομείς».

Το πρότυπο του πάντως στον Παναθηναικό στον τομέα αυτό και αυτός από τον οποίο προσπαθεί να «μαθαίνει» είναι ο Τζεϊμς Γκίστ όπως δήλωσε ο φόργουορντ των «πρασίνων» και πως θα πρέπει να περιμένουμε πολλά αύριο που θα παίξουν αντίπαλοι!

Παπαπέτρου: «Το μπάσκετ είναι μια γιορτή»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος σκόρερ της νικήτριας ομάδας αλλά και ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του στο σημερινό παιχνίδι μετά την εμπειρία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και την γιορτή που απολαμβάνουν εκεί ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού δήλωσε: «Για μένα το ALL STAR GAME είναι μια γιορτή όπως είναι και το μπάσκετ. Άλλωστε το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, έτσι ξεκίνησε και έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι και να το απολαμβάνουμε. Μπορεί πλέον να βλέπουμε πολλά συμφέροντα, πολλά χρήματα αλλά σε ένα παιχνίδι σαν το σημερινό πηγαίνεις πάνω απ’ όλα για να το χαρείς. Δεν υπάρχει σύγκριση με το τι γίνεται στην Αμερική που είναι καθαρά γιορτή και σχεδόν καθόλου μπάσκετ. Εμείς θέλαμε να παίξουμε σοβαρά για να τιμήσουμε όλο τον κόσμο που ήρθε να δει το παιχνίδι και για τον Δήμο που έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια και του αξίζει συγχαρητήρια».

Οι ευκαιρίες κερδίζονται και δεν χαρίζονται. Αυτό ήταν με άλλα λόγια η απάντηση του φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» σε ερώτηση για τον χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα του και την μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει για να κερδίσει την ευκαιρία που θέλει: «Κάθε αρχή και δύσκολη που λέει και ο λαός. Πρέπει να κερδίσεις το κάθε λεπτό που παίζεις, ιδίως σε μια ομάδα επιπέδου όπως η δική μας. Κάθε λεπτό χρειάζεται να αποδεικνύω ότι αξίζω να είμαι εδώ που βρίσκομαι».

«Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και ιδίως εδώ στην Κρήτη. Περιμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι. Έχουμε καλή εθνική Νέων, μερικά παιδιά από την εφήβων που θα έρθουν φέτος και κάποια από τα περσινά παιδιά και περιμένουμε να μας στηρίξει και φίλαθλος κόσμος ώστε να τιμήσουμε την Ελλάδα και το εθνόσημο που φοράμε».