Το review της αγωνιστικής (Α2)

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην 29η αγωνιστική, καθώς οι δύο πρώτοι ηττήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος στην έδρα τους. Ο Αμύντας πιθανώς να χάσει την κατηγορία από ένα τρίποντο και ο Πιερικός Αρχέλαος αποχαιρέτησε με θλίψη την Α2.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο Αντώνης Μάντζαρης έβαλε την… υπογραφή του. Ο γκαρντ της ΑΕΚ εκτός της συνολικής καλής παρουσίας που είχε στο ματς (16 π., 2 ρ., 3 ασ.) σημείωσε και το τρίποντο που έδωσε τη νίκη στην «Ενωση» δίνοντάς της τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση.

Η καλύτερη πεντάδα:

1. Μοσχοβίτης (Ν. Κηφισιά), 2. Μάντζαρης (ΑΕΚ), 3. Δημάκος (Παγκράτι), 4. Σ. Γκιζόγιαννης (Αρκαδικός), 5. Σκλάβος (ΑΕΚ).

Το ματς της αγωνιστικής:

Εδώ και αν υπάρχει πληθώρα επιλογών. Δύο ματς στην παράταση, μια σπουδαία εμφάνιση στην Πάτρα και ένα παιχνίδι που κρίθηκε με καλάθι στο τέλος. Ο… κλήρος τελικά πέφτει στο ματς του Αμύντα με την ΑΕΚ. Κίνητρο, πάθος, θέληση ήταν όσα χαρακτήρισαν το ματς,  με τους γηπεδούχους να ανατρέπουν στο τέλος τη διαφορά καταφέρνοντας στα 9’’ πριν το φινάλε να περάσουν μπροστά στο σκορ, αλλά όπως προαναφέραμε ο Αντώνης Μάντζαρης λύτρωσε την ΑΕΚ χαρίζοντας της δύο βαθμούς.

Το τρίποντο της αγωνιστικής:

Το σημείωσε ο Γιάννης Κυριακόπουλος στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας στον αγώνα του Πανελευσινιακού με τον Πανερυθραϊκό, και μάλιστα από τα 10 μέτρα!

Ο μοιραίος της αγωνιστικής:

Ο Κώστας Μπεχλιβάνης είχε την προτελευταία επίθεση του αγώνα στη Νέα Κηφισιά και ενώ το σκορ ήταν 64-62 υπέρ των γηπεδούχων. Όμως το τρίποντο που επιχείρησε ήταν έρμπολ και ο Πιερικός Αρχέλαος έχασε εκτός από το παιχνίδι και την κατηγορία…

Το φάουλ της αγωνιστικής:

Ο Ανδρέας Σιζόπουλος είναι πολύ πιθανό να βλέπει στον… ύπνο του το φάουλ που έκανε σε προσπάθεια τριών πόντων του Τσιότρα 9’’ πριν από τη λήξη του αγώνα και ενώ ο ΟΦΗ προηγούνταν με 3 πόντους. Λογικό θα ήταν, αφού με τις τρεις βολές που εκτέλεσε ο παίκτης του Αρκαδικού το ματς πήγε στην παράταση.  Ωστόσο, αυτή είναι και η φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν οι κρητικοί καθώς θεωρούν ότι το φάουλ έγινε εκτός χρόνου.

Η μετάδοση της αγωνιστικής:

Όχι δεν επέστρεψαν τα παιδιά που κάνουν τις μεταδόσεις της ΑΕΚ. Αυτός που επέστρεψε είναι ο τεράστιος Βασίλης Γεωργίου. Η «φωνή του Απόλλωνα» βρέθηκε στο σχολιασμό του radiogamma και μαζί με τον Μίλτο Σπυρόπουλο μετέδωσαν τον αγώνα του Απόλλωνα με το Παγκράτι. Αν μην τι άλλο τυχεροί όσοι άκουσαν τα μετάδοση.

Η… τιμή της αγωνιστικής:

Στον Πανελευσιακό γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και όσους προσφέρουν εδώ και χρόνια στην ομάδα.  Ο Μελέτης Διολέτης τιμήθηκε από τους ιθύνοντες τον σύλλογο για την πολυετή προσφορά του, κρεμώντας μάλιστα τη φανέλα που φορούσε (το Νο. 10) στο ταβάνι.

Το ταξίδι της αγωνιστικής:

Με τρία αμάξια ταξίδεψε η αποστολή του Λαυρίου στον Λαγκαδά και αυθημερόν. Το θέμα όμως ήταν η επιστροφή…

Οι αποχωρήσεις…

Οχι δεν πρόκειται για αποχωρήσεις παικτών λόγω προβλημάτων, αλλά λόγω στρατού. Ο αρχηγός του Αμύντα, Λεωνίδας Ζούπας και ο επί χρόνια παίκτης Φαίδων Παγώνης από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπηρετούν τη μαμά πατρίδα…

Η ατάκα της αγωνιστικής:

Ο κόουτς εξήγησε γιατί βρέθηκε η ομάδα του πίσω στο σκορ στην πρώτη περίοδο. «Το αντηλιακό που βάλαμε στις παραλίες είχε χαμηλό δείκτη προστασίας». Επικό!