Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από τη 16η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Καμία από τις νίκες που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής δεν είχε τη σημασία αυτής που πέτυχε η Αναγέννηση Φλόγας επί του Διαγόρα Ρόδου με 90-85. Η ομάδα της Πολίχνης έπρεπε κάπως να σταματήσει το σερί των 10 ηττών και το έκανε με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που… έχασε το ματς με τον Αίαντα Ευόσμου την προηγούμενη εβδομάδα: ανατρέποντας διαφορά 16 πόντων!

Ο MVP της αγωνιστικής

Χριστόδουλος Καράβολας
Εχει πάρει το Αιγάλεω στους ώμους του και μοιάζει… αφιονισμένος μέσα στο 2012! Στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει το “Σίτι” μέσα στο νέο έτος ο Καράβολας μετράει 29,5 πόντους μ.ό., ενώ με τους 37 που έβαλε κόντρα στον Δούκα οδήγησε την ομάδα του σε άλλη μία νίκη.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Μητσάκης (Αναγέννηση Φλόγας), 2. Τράντας (ΜΕΝΤ), 3. Τσαμάτος (Φιλαθλητικός), 4. Καράβολας (Αιγάλεω), 5. Γκιουλέκας (Αίολος Τρικάλων).

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Ο Χριστόδουλος Καράβολας έβαλε 37 πόντους κόντρα στον Δούκα και έκανε φετινό ρεκόρ στη Β’ Εθνική, αλλά και την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία από τους 42 που είχε σημειώσει ο Νίκος Λιακόπουλος στο ματς του Περάματος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην 29η αγωνιστικής της περσινής σεζόν. Παράλληλα πέρασε δεύτερος στον πίνακα των σκόρερς.

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Η τελευταία φορά που ο Φιλαθλητικός έβαλε λιγότερους από 66 πόντους και νίκησε ήταν στον αγώνα της… 16ης αγωνιστικής της σεζόν 2010-11 με το Ιλιον (57-53).

Η δήλωση της αγωνιστικής

«Νομίζαμε ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι από τα αποδυτήρια, αλλά τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο», Γιάννης Τσακίρης (Διαγόρας Ρόδου).

Το σερί της αγωνιστικής

Το 16-0 που έκανε ο Αίολος στην Αμαλιάδα στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν “όλο” το παιχνίδι. Η διαφορά πήγε από τους 2 στους 18 πόντους και όσο κι αν προσπάθησε ο Κόροιβος δεν μπορούσε να φτάσει στην ομάδα των Τρικάλων.

Οι “ρούκι” της αγωνιστικής

Δύο προπονητές έκαναν το ντεμπούτο τους την Κυριακή που πέρασε, αμφότεροι έβαλαν το ροζ φύλλο στην τσέπη! Ο ένας (Χρήστος Γραφιαδέλης), έστω και υπηρεσιακός, βοήθησε τη ΜΕΝΤ να νικήσει το Στρατώνι, ο άλλος (Νεκτάριος Καραγιαννίδης) οδήγησε την Αναγέννηση στη νίκη επί του Διαγόρα.

Η φάση της αγωνιστικής

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο “έφτιαξε” ουκ ολίγες εντυπωσιακές φάσεις στο κλειστό του Ζωγράφου (το κάρφωμα στο 4ο δεκάλεπτο, η τάπα στον Τσιάκα και δύο ακροβατικά φόλοου στο 2ο ημίχρονο), καμία όμως δεν ήταν πιο θεαματική από το ασύλληπτο ντράιβ του Νίκου Γκίκα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο πόιντ γκαρντ του Φιλαθλητικού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο με ντρίμπλα ανάμεσα από τα πόδια, έκανε μεγάλο άλμα κατά μήκος της αριστερής πλευράς της ρακέτας, απέφυγε τον Γριμπαβιώτη με σπάσιμο στον αέρα και σκόραρε με λέι-απ, ξεσηκώνοντας το κλειστό.

Το επεισόδιο της αγωνιστικής

Ο Φιλαθλητικός και η Αγία Παρασκευή είχαν “προηγούμενα” φέτος, τα οποία άρχισαν από το ματς κυπέλλου και συνεχίστηκαν στον αγώνα του πρώτου γύρου. Ετσι εξηγούνται τόσο το σκληρό (μέσα στα αθλητικά όρια) ματς, όσο και τα όσα επακολούθησαν μετά τη λήξη: από τον διαπληκτισμό κάποιων ανθρώπων της Αγίας Παρασκευής με “οπαδούς” του Φιλαθλητικού στις κερκίδες και τη στιγμιαία αψιμαχία μεταξύ του Χατζηπανηγύρη και του Γκίκα, μέχρι τον έντονο διάλογο του Ζήβα με τον Διδάχο και το ξέσπασμα… χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε στο τέλος κατά των φιλοξενούμενων ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού…