Το review της αγωνιστικής (A2)

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τον Πανελευσινιακό να αναδεικνύεται πρωταθλητής χειμώνα. Αλλά τα επεισόδια σε Λαγκαδά και Πάτρα κέντρισαν το ενδιαφέρον για ακόμα μία φορά… Η ματσάρα ανάμεσα στην Κηφισιά και την ΑΕΚ έσωσε την κατάσταση, ενώ η Δόξα επικράτησε πιο εύκολα από ότι η ίδια περίμενε του αξιόμαχου Λαυρίου.

Ο MVP της αγωνιστικής: Αυτή η αγωνιστική περιελάμβανε πολλούς παίκτες οι οποίοι έκαναν καθοριστικές εμφανίσεις.  Ανάμεσα σε αυτούς οι Πέκοβιτς, Μοσχοβίτης, Νικητάκης, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης, Αναγνωστόπουλος, αλλά στο νήμα κερδίζει ο Βλάντο Πέτροβιτς.   Δεν είναι μόνο το νταμπλ νταμπλ που πέτυχε, 19 πόντοι  (8/10 διπ., 1/4 τρ.) και 11 ριμπάουντ, αλλά και το καθοριστικό καλάθι και μάλιστα κάρφωμα που σημείωσε κάνοντας το 83-85 για να έρθει λίγο αργότερα ο Δανηίλ και να στείλει το ματς στην παράταση.

Το ματς της αγωνιστικής:  Από τα οχτώ, τα τέσσερα παιχνίδια της αγωνιστικής παρουσίασαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αν και μερικά όχι για καθαρά αγωνιστικούς λόγους.  Ένα από αυτά ήταν το ματς στην Περιβόλα που περιελάμβανε τα πάντα. Ανατροπές, μάχες μέχρι τέλους που για να έρθει τελικά η νίκη χρειάστηκε παράταση. Όμως, εκτός αυτών, υπήρχε, βροχή αντικειμένων, διαπληκτισμοί μεταξύ παικτών (σ.σ μπορείτε να παρακολουθήσετε το ανάλογο βίντεο), και εκκένωση του γηπέδου, με την παράταση να καθυστερεί να ξεκινήσει 35 λεπτά…

Η νίκη της αγωνιστικής:  Πραγματικά όποιος δεν είχε τη δυνατότητα να δει το παιχνίδι της Ν. Κηφισιάς με την ΑΕΚ… έχασε. Αν και οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο για 25 περίπου λεπτά, η ΑΕΚ πλησίασε με αποτέλεσμα το τελευταίο δεκάλεπτο να είναι άκρως συναρπαστικό.  Οι παίκτες της Ν. Κηφισιάς έδειξαν μεγάλη ψυχή. Ολοι συνέφεραν τη στιγμή που έπρεπε οι Μοσχοβίτης, Νικητάκης, Κόκκαλης στην αρχή, Πετροδημόπουλος και Σιούτης στο τέλος, πετυχαίνοντας έτσι τη σπουδαιότερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου, ενώ  ταυτόχρονα, έστω και δειλά δειλά, σκαρφαλώνουν στο βαθμολογικά πίνακα.

Η πεντάδα της αγωνιστικής: 1. Μοσχοβίτης (Κηφισιά), 2. Πέκοβιτς (Δόξα Λευκάδας)  3. Πέτροβιτς (Απόλλων Πατρών, 4. Μαργαρίτης (Ικαροι Σερρών) 5. Αναγνωστόπουλος (Ερμής Λαγκαδά).

Ο… ατυχής ήρωας:  Ο Αλέξης Μπάρδας με 2/2 βολές έγραψε το 85-81 υπέρ του ΟΦΗ 15’’ πριν το φινάλε δίνοντας προβάδισμα στους κρητικούς, όμως στην τελευταία επίθεση έκανε το λάθος στην επαναφορά δίνοντας τη δυνατότητα στον Απόλλωνα να πάει το ματς στην παράταση…

Το στατιστικό της αγωνιστικής:  Επειτα από 14 αγωνιστικές και 120 αγώνες σημειώθηκε η πρώτη κατοστάρα της χρονιάς από τον Πανελευσινιακό (102) και λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε και ο Απόλλωνας, έστω και με παράταση.

Το limit up της αγωνιστικής:  Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, το να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα αποκτά ιδιαίτερη αξία. Οι πατρινοί αγαπούν την ομάδα και το αποδεικνύουν σε κάθε εντός. 2.500 κόσμος δεν είναι και λίγο, ούτε τα γήπεδα της Α1 τόσο κόσμο. Αν έλειπαν και τα επεισόδια…
Άλλο ένα γήπεδο, που στην κυριολεξία… τίγκαρε, είναι αυτό της Νέας Κηφισιάς. Για την ακρίβεια ο κόσμος κάθονταν στα σκαλιά, στο πάτωμα, στην είσοδο, όπου δηλαδή μπορούσε… ωραία ατμόσφαιρα, χωρίς… φασαρίες!

To limit down της αγωνιστικής:  Το επεισόδια σε Λαγκαδά και Πάτρα!. Τα έχουμε πει πολλές φορές, δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση. Μάλιστα, υπήρξε και  ο ελαφρύς τραυματισμός του ρέφερι από… ιπτάμενο αντικείμενο, ενώ στο άλλο ματς παίκτης και φίλαθλος κόντεψαν να έρθουν στα χέρια! Ωραία πράγματα!!!

Η απορία της αγωνιστικής: Το βίντεο της συμπλοκής δείχνει το… χαμό που επικράτησε στο ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ. Το φύλλο αγώνα πάλι δεν αναφέρει λέξη γιατί οι ρέφερι ήταν στα αποδυτήρια! Τι γίνεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις; Τίποτα;

Η αποχώρηση της αγωνιστικής:   Εχουμε δύο σε μία αγωνιστική. Μία αυτή του Κώστα Σορώτου, ο οποίος ήταν προπονητής του Παγκρατίου για 5 αγωνιστικές, ενώ η ήττα οδήγησε προς την έξοδο και τον Δημήτρη Λιόγα, ενώ γίνεται ο έβδομος προπονητής για τη φετινή σεζόν που αποχωρεί  από την ομάδα της Α2.