trinkieriΗ Εθνική άργησε πάρα πολύ να πάρει… μπρος απέναντι στη Σλοβενία και ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να επιστρέψει στο παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είχαν πολύ άσχημα ποσοστά. Το μπάσκετ έρχεται τελευταίο σε τέτοιες συνθήκες. Τα 21 επιθετικά ριμπάουντ της Σλοβενίας ήταν το κλειδί. Παίξαμε άσχημα για 28 λεπτά, αλλά μετά είχαμε τη θέληση να επιστρέψουμε. Είχαμε την ευκαιρία με τρίποντο να πλησιάσουμε στους τρεις, αλλά δεν τα καταφέραμε σε αυτό το καθοριστικό σουτ».

Για το σκληρό παιχνίδι: «Πίστευα πως η Ευρωλίγκα είναι η πιο σκληρή διοργάνωση. Όμως μπροστά στο Ευρωμπάσκετ δεν είναι τίποτα. Έπρεπε να προσαρμοστούμε. Το κάναμε κι εμείς, αλλά με καθυστέρηση».

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση: «Πρέπει να είμαστε ομάδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Να βρούμε τη συγκέντρωση και το κίνητρο για να κερδίσουμε τη Δευτέρα και να περιμένουμε μετά με όσες πιθανότητες έχουμε. Σκεφτείτε να μην κερδίσουμε και να έρθουν τα άλλα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τον τραυματισμό του Παπανικολάου: «Χάνουμε έναν παίκτη κάθε μέρα. Είναι ένα βαρύ διάστρεμμα».

Από την πλευρά του Μάικ Μπράμος ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις από τόσο μεγάλη διαφορά. Δεν παλέψαμε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Κάναμε μία αξιόλογη προσπάθεια στο τέλος, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τώρα κοιτάμε το ματς με την Κροατία».

Με τη σειρά του ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δήλωσε : «Το κλειδί του αγώνα ήταν τα 21 επιθετικά ριμπάουντ. Όταν έχεις δεύτερες επιθέσεις είναι καλό. Για 26 λεπτά παίξαμε σοβαρό μπάσκετ. Δεν μου άρεσε που μετά από κάποιες χαμένες βολές καταρρεύσαμε. Πρέπει να παίζουμε καλά για 40 λεπτά. Βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς στην αρχή, αλλά δεν συνεχίσαμε έτσι γιατί η άμυνά μας δεν ήταν τόσο καλή στη συνέχεια. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για την απίστευτη υποστήριξη. Η ελληνική ομάδα είναι σπουδαία, ήμουν στη χώρα για δύο χρόνια και έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τους παίκτες της. Είναι μία ομάδα με μεγάλο χαρακτήρα. Δεν θέλω να πω πολλά για τη Φινλανδία, είναι όμως καλή ομάδα και τη σέβομαι».

Τέλος, ο Γκόραν Ντράγκιτς ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε πως η Ελλάδα δεν θέλει να τρέχει κι εμείς χτυπήσαμε εκεί έχοντας και την κυριαρχία στα ριμπάουντ. Παρότι ξεφύγαμε με 26 πόντους, το παιχνίδι δεν τελείωσε. Θυμόμαστε ακόμη τι έγινε το 2007. Έπρεπε να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ευχαριστώ τον κόσμο μας και τους συμπαίκτες μου για τη νίκη. Όταν παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο νιώθεις υπέροχα. Μπορεί να επηρεαστείς αρνητικά, αλλά αν μείνεις συγκεντρωμένος σε όλο το ματς».