Τριπλό «χτύπημα» για τον Δούκα

Δυναμικά συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο Δούκας καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση τριών παικτών. Ο λόγος για τους Χρήστο Λάκκα, Κώστα Ευστρατίου και Χρήστου Ξύδη.

Η ανακοίνωση:

«Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΑΣΕΔ επενδύει στο μέλλον «χτίζοντας» το ανανεωμένο Δούκα που τα επόμενα χρόνια έχει σαν στόχο να μπορέσει να καθιερωθεί δίνοντας μεγάλη βαρύτητα σε νεαρά ταλαντούχα παιδιά. Μετά την απόκτηση του έμπειρου Νίκου Μποχωρίδη, το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου μας, προχώρησε σε ένα τριπλό μεταγραφικό χτύπημα καθώς απέκτησε τους Χρήστο Λάκκα (1.88μ, 1991), Κωνσταντίνο Ευστρατίου (1.98μ, 1998) και Χρήστο Ξύδη (1.95μ, 1995).

Πρόκειται για τρεις αθλητές πολλά υποσχόμενους που αγωνίζονται στην περιφέρεια και θα ενισχύσουν την προσπάθεια του Δούκα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Χρήστος Λάκκας, που θα έχει ρόλο βασικού γκαρντ  στην ομάδα, τη σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε στην Καρδίτσα και πέρυσι στο Ηράκλειο έχοντας 10,5 πόντους σε 29 παιχνίδια.

Στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη επαφή πού είχαμε με τους ανθρώπους του Δούκα με κέρδισε το όραμα τους αλλά και το γεγονός ότι κάνουν ένα restart επενδύοντας στο μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ένταξη μου σε έναν Σύλλογο ο οποίος πληροί όλες τις προυποθέσεις που θέλει ένας αθλητής για να μπορέσει να δουλέψει απερίσπαστος».

Ο Κωνσταντίνος Ευστρατίου ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ευρυάλης συνέχισε στον Τρίτωνα (2016-2017) και πέρυσι αγωνίστηκε στον Πόλις Καλλιθέας έχοντας κατά μ.ο 3.2 πόντους.

Πρόκειται για έναν ταλαντούχο αθλητή που έρχεται να ενισχύσει και αυτός την περιφερειακή γραμμή του ΑΣΕΔ: «Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα που τη νέα χρονιά θα αγωνιστώ στον ΑΣΕ Δούκα. Έρχομαι σε ένα ιστορικό σωματείο που τα τελευταία χρόνια έχει βάλει τον πήχη ψηλά και στο άθλημα του μπάσκετ. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Είναι πολύ σημαντικό που στο νέο ξεκίνημα που κάνει ο Σύλλογος , ο προπονητής μας, Νάσος Χούμπαυλης αλλά και η διοίκηση δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέα παιδιά και όλοι πλέον θα κληθούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που θα μας ανατεθεί».

Τη μεταγραφική τριάδα συμπληρώνει ο Χρήστος Ξύδης που τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στον Φιλαθλητικό και τη σεζόν 2015-2016 έπαιξε στον Προμηθέα Χαλανδρίου. Την περσινή σεζόν σε εννέα παιχνίδια που αγωνίστηκε ειχε μέσο όρο 9,2 πόντους.

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Δούκα, ο 23χρονος περιφερειακός τόνισε: «Με τη μεταγραφή μου στον Δούκα νομίζω ότιανοίγω μια καινούργια σελίδα στην καριέρα μου. Είμαι έτοιμος λοιπόν να ανταποκριθώ στον ρόλο που θα μου ανατεθεί από τον προπονητή μου και πιστεύω τα αποτελέσματα να μας δικαιώσουν. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και να πιάσουμε όλοι μαζί δουλειά».