Τσάπας: «Ηταν η κατάλληλη απόφαση»

tsapasΟ Βαγγέλης Τσάπας μίλησε στον sport-fm και τον Τόλη Κοτζιά για όλα τα θέματα που αφορούν το Φάρο Κεραστινίου. Αναφέρθηκε στον περσινό τελικό Κυπέλλου, στη μη συμμετοχή της ομάδας μας στην Α1, στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 στο οποίο ο Φάρος διεκδικεί εκ νέου την άνοδό του στα μεγάλα σαλόνια και τέλος στη σπουδαία κίνηση της ομάδας μας και τη συνεργασία της με το «Χαμόγελο του παιδιού».

Αρχικά ο κ. Τσάπας είπε: «Ξεκινήσαμε εδώ και ένα μήνα την προετοιμασία μας. Είμαστε σε καλή τροχιά και περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Χαριτολογώντας, είπε: «Η περσινή παρουσία μας στον τελικό Κυπέλλου ήταν ένα θαύμα. Δύσκολο να συμβεί ξανά. Συμβαίνει μία φορά στα πενήντα χρόνια. Το απολαύσαμε όσο διήρκησε και τώρα επιστροφή στην πραγματικότητα. Εξαντλήσαμε όλη την τύχη μας πέρυσι στο Κύπελλο με αποτέλεσμα να είμαστε λίγο πιο άτυχοι στο πρωτάθλημα».

Σχετικά με τη μη συμμετοχή του Φάρου Κερατσινίου στην Α1 κατηγορία ο κ. Τσάπας για ακόμη μία φορά διευκρίνησε: «Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη εξωαγωνιστικά για τη συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία. Αναφέρομαι στο γήπεδο, στην οργάνωσή της και κάποια άλλα θέματα που χρειάζονταν. Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε πίσω μία χρονιά καθώς αυτό φάνταζε ως η καλύτερη επιλογή για εμάς. Αν η επιλογή μας αυτή ήταν καλύτερη θα την κρίνει ο χρόνος οπότε δε μπορώ να σας το πω άμεσα. Παρόλα αυτά είμαστε σε μία καλή φάση, αναμένοντας την έναρξη του πρωταθλήματος οπότε σας λέω και πάλι ότι ήταν η κατάλληλη απόφαση».

«Τα σωματεία όπως είναι και το δικό μας δεν τα βολεύει η Α1. Πρέπει αρχικά να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο για να έρθει κοντά μας και να έχουμε ένα έτοιμο γήπεδο που να πληροί τις προδιαγραφές της Α1.  Αν πηγαίναμε να αγωνιστούμε σ’ ένα άλλο γήπεδο φέτος ακόμα και αυτούς τους φιλάθλους που έχουν έρθει κοντά μας τα τελευταία χρόνια νομίζω θα τους χάναμε. Και ομάδα χωρίς να έχει κάποιους να την ακολουθούν δεν υπάρχει. Η λογική μου είναι να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και να κερδίζουμε. Αυτός ήταν ο λόγος που το κυνηγούσαμε τόσο που φτάσαμε ως την άνοδο και που φέτος το ξαναπροσπαθούμε εκ νέου. Προσπαθούμε δηλαδή να οργανώσουμε και το κομμάτι στο οποίο δεν ήμασταν έτοιμοι. Ελπίζω αφενός να τα πετύχουμε τα παραπάνω και αφετέρου να είμαστε μέσα στο γήπεδο η ομάδα που θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» ξανά για την Α1», είπε σχετικά για τους λόγους μη συμμετοχής μας στην Α1.

Για να συνεχίσει, λέγοντας: «Το πρωτάθλημα της Α2 ενώ αρχικά φαινόταν πιο αποδυναμωμένο σχετικά με πέρυσι τελικά είναι πολύ πιο δύσκολο όσον αφορά τις πρώτες θέσεις. Διότι υπάρχει ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής που όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική τους στην ιστορία του μπάσκετ, τον κόσμο τους και τις σοβαρές διοικήσεις τους τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη η ομάδα του Δούκα που θεωρώ ότι έχει ένα εκπληκτικό ρόστερ καθώς και ο Αστακός και ο Χολαργός που ακολουθούν. Γενικά υπάρχουν έξι ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, που είναι ανταγωνιστικές και έτσι θεωρώ ότι για εμάς το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι η Α2 είναι το χαρακτηριστικό πρωτάθλημα μπάσκετ των Ελλήνων πια».

Σε ερώτημα στο αν θα πρέπει η Α2 να έχει και έναν ξένο πέραν του κοινοτικού ο κ. Τσάπας επισήμανε: « Νομίζω ότι το μπάσκετ που παίζεται στην Α2 είναι αρκετά ανταγωνιστικό και ελκυστικό. Και αυτό φάνηκε από την περσινή τηλεθέαση στην ΕΡΤ που είχαν τα παιχνίδια της. O κόσμος που πάει στα γήπεδα το ευχαριστιέται και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για ακόμη μία καινοτομία του Φάρου Κερατσινίου η οποία έγκειται στη στήριξη του «Χαμόγελου του παιδιού», ο Βαγγέλης Τσάπας τόνισε: «Είναι μία ιδέα η οποία βασίστηκε στο γεγονός ότι όλες οι ομάδες ψάχνουν να βρουν ένα βασικό χορηγό κυρίως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θεωρώ ότι οι ομάδες σ’ αυτό το επίπεδο και στο πλαίσιο στο οποίο κινούνται, θα πρέπει να βγάζουν και ένα κοινωνικό πρόσωπο. Αποφασίσαμε λοιπόν αντί να πάρουμε κάποιο αντίτιμο από κάποιον χορηγό και να τον βάλουμε στη φανέλα μας να έχουμε το «Χαμόγελο του παιδιού» για να δείξουμε ότι ο αθλητισμός είναι κάτι διαφορετικό και κάτι όμορφο. Επίσης, οι παίκτες μας αποφάσισαν να κάνουν μία προσφορά ακόμα. Δηλαδή για κάθε χαμένη βολή να δίνουν 10 ευρώ προς αυτήν την οργάνωση. Είναι κάτι όμορφο και κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπως και πέρυσι που γίναμε εθελοντές δότες μυελού των οστών μέσω του «Οράματος Ελπίδας» και εθελοντές αιμοδότες μέσω της «Γραμμής Ζωής» έτσι και φέτος κάνουμε αυτό με το «Χαμόγελο του παιδιού» και θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε και διάφορα άλλα μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Από αυτήν μας την κίνηση θα πρέπει να παραδειγματιστούν και άλλες ομάδες και ο Φάρος τέτοιου είδους κινήσεις θα τις υποστηρίξει όσο μπορεί. Γιατί το χαμόγελο των παιδιών είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει».