Τσαγκρώνης: «ΕΟΚ και ΠΣΑΚ δείχνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του μπάσκετ»

tsagronisΜε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για τα τουρνουά 3Χ3 του καλοκαιριού, που συνδιοργανώνουν, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι Δήμοι Ηρακλείου Κρήτης – ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Γαλατσίου και Χανίων. Στο Ηράκλειο μάλιστα, αναμένεται για πρώτη φορά, να διεξαχθούν αγώνες και μετά τη δύση του ήλιου.
 
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά ΕΟΚ και ΠΣΑΚ ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη διάδοση του μπάσκετ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Φέτος, δε, πέρα από το μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού, τα τουρνουά 3Χ3 έχουν ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό χαρακτήρα μετά την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα κοινωνικά συσσίτια, προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που το έχουν ανάγκη. Καλούμε όλους τους φίλους του μπάσκετ να δώσουν το “παρών” στους αγώνες που θα γίνουν σε Ηράκλειο, Γαλάτσι και Χανιά, είτε ως συμμετέχοντες αθλητές είτε απλώς ως θεατές, για να ζήσουμε μαζί τη χαρά του παιχνιδιού και να δείξουμε τη δύναμη του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
 
Κατά τη διάρκεια των τουρνουά 3Χ3, που εφέτος θα γίνουν στο Ηράκλειο Κρήτης (11 & 12 Ιουνίου – Παγκρήτιο Στάδιο), το Γαλάτσι (25 & 26 Ιουνίου – περιβάλλων χώρος Ολυμπιακού γυμναστηρίου) και τα Χανιά (2 & 3 Ιουλίου – Οδός Ανδρέα Παπανδρέου μεταξύ κήπου και γηπέδου), όσοι επιθυμούν, μπορούν να δώσουν ένα μεγάλο δώρο, σε ανθρώπους, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, για τα κοινωνικά συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων, στους οποίους θα πραγματοποιηθούν τα τουρνουά.
 
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (http://www.psak.gr/archiki.html), για να δηλώσετε συμμετοχή.