Τσεσμετζής: «Τα παιδιά στον Απόλλωνα Καλαμαριάς έχουν τις καλύτερες συνθήκες»

Ο Απόλλων Καλαμαριάς δίνει τεράστιο βάρος σε όλα τα τμήματά του… Παράλληλα με το ανδρικό, ο Γιάννης Τσεσμετζής είναι προπονητής και στο παιδικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, για το οποίο μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου. Ο Ελληνας κόουτς, που έχει μεγάλη εμπειρία από τα τμήματα υποδομής, τόνισε πως η Ακαδημία του Απόλλωνα είναι μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη, στάθηκε ιδιαίτερα στην οργάνωση που υπάρχει με τις πολλές παροχές που έχουν οι νεαροί αθλητές ενώ υπογράμμισε πως στόχος είναι να “βγουν” παίκτες μέσα από τα “σπλάχνα” του συλλόγου προκειμένου να στελεχώσουν μελλοντικά το ανδρικό τμήμα του Απόλλωνα.

Αρχικά είπε για το παιδικό τμήμα: “To παιδικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι μια καινούρια ομάδα από παιδιά τα οποία -ως επί το πλείστον- πέρυσι ήταν στο προπαιδικό, μαζί με 2-3 παιδιά τα οποία έμειναν από το περσινό παιδικό. Η προσπάθεια που γίνεται χαρακτηρίζεται από οργάνωση… Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να κάνουν -και κάνουν- προπόνηση κάθε μέρα, εκτός της Δευτέρας που υπάρχει ρεπό. Αγωνίζονται στον 1ο όμιλο που είναι πολύ δύσκολος όμιλος, με ομάδες της πόλης μας όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ο Μαντουλίδης, οι οποίοι διαθέτουν παίκτες που πολλά χρόνια πλαισιώνουν τις Εθνικές ομάδες. Εμείς έχουμε παιδιά μέσα από τις δικές μας Ακαδημίες. Δεν έχουμε κάνει καμιά μεταγραφή. Και θα συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο… Σκοπός μας, βασικά, είναι να αποκτήσουν εμπειρίες και να μάθουν τα βασικά του αθλήματος. Δεν έχουμε βλέψεις για κατακτήσεις πρωταθλημάτων, απλά τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρία”.

“Τα παιδιά στον Απόλλωνα Καλαμαριάς έχουν τις καλύτερες συνθήκες…”

Ο Τσεσμετζής, που γνωρίζει άριστα το πώς λειτουργούν τα τμήματα υποδομής έχοντας δουλέψει σε υψηλό επίπεδο σε αυτά (και έχοντας αναδείξει πάρα πολλούς αθλητές), μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την οργάνωση που συνάντησε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς αναφέροντας διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τις παροχές προς τους νεαρούς αθλητές. “Η οργάνωση έγκειται στο ότι τα παιδιά κάθε μέρα κάνουν 1,5 ώρα προπόνηση. Έχουν ασφάλεια, έχουν ιατρική κάλυψη, έχουν τις καλύτερες συνθήκες… Έχουν γύρω τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για πάσης φύσεως προβλήματα, είτε είναι προσωπικά, είτε είναι αγωνιστικά, είτε είναι εξωαγωνιστικά…”.

“Το πρότζεκτ κάθε χρόνο θα βελτιώνεται…”

Συνεχίζοντας ο έμπειρος κόουτς τόνισε: “Υπάρχουν έφοροι οι οποίοι είναι κοντά στα παιδιά. Υπάρχουν προπονητές -τρεις τουλάχιστον- οι οποίοι ασχολούνται με τα παιδιά. Ακόμη, υπάρχουν γιατροί, φυσικοθεραπευτές… Γενικά, όσον αφορά την οργάνωση, ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι μία από τις καλύτερες δομημένες Ακαδημίες στην πόλη μας! Κι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όχι μόνο οι Καλαμαριώτες, αλλά όλοι οι Θεσσαλονικείς, ότι αυτό συμβαίνει στις Ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, μετά από τόσα χρόνια ως υπεύθυνος των Ακαδημιών και ως προπονητής των Ακαδημιών σε άλλες ομάδες τις πόλης μας, να γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί ο Απόλλων και ανθρώπους που τρέχουν και λειτουργούν αυτό το πρότζεκτ το οποίο κάθε χρόνο θα βελτιώνεται. Με τουρνουά, με εκδρομές, με φιλικά παιχνίδια εντός και εκτός νομού… Σκοπός μας, επίσης, είναι να παίξουμε φιλικά και εκτός Ελλάδας”.

“Στόχος να προωθηθούν παιδιά που θα παίξουν στο ανδρικό τμήμα”

Για τον μακροπρόθεσμο στόχο που υπάρχει στα τμήματα υποδομής του Απόλλων Καλαμαριάς, ο Τσεσμετζής ήταν ξεκάθαρος: “Θεωρώ πως αυτή την στιγμή 2-3 παιδιά του παιδικού μπορούν να είναι σε θέση να επανδρώσουν την εφηβική ομάδα του χρόνου, αλλά και την ανδρική η οποία αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Και θα το κάνουμε πράξη αυτό… Δεν θα μείνουμε στα λόγια. Εγώ πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, τόσο του παιδικού όσο και του εφηβικού. Το εφηβικό έχει τουλάχιστον μια τετράδα παικτών τα οποία μπορούν -υπό προϋποθέσεις- να σταθούν στο ανδρικό και αυτό αποτελεί γνώμονα για όλους στην διοίκηση. Σε 2-3 χρόνια, τουλάχιστον έξι παιδιά, να παίζουν στο ανδρικό του Απόλλωνα Καλαμαριάς… Στόχος είναι να «βγουν» παίκτες από τα «σπλάχνα» του συλλόγου. Τουλάχιστον έξι παιδιά, κατ’ εμέ, αν όχι του χρόνου αλλά του παραχρόνου, μπορούν να παίξουν στο ανδρικό…”.

Τσουμέτης: “Χτίζουμε το μέλλον του συλλόγου…”

Ο έφορος του παιδικού τμήματος, Αγγελος Τσουμέτης, δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Ξεκίνησε από φέτος μια σοβαρή προσπάθεια αναδιοργάνωσης του τμήματος, με νέο προπονητή και όρεξη για δουλειά. Τα παιδιά παρ’ ότι είναι σε ηλικία που έχουν διάφορες υποχρεώσεις, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Δουλεύουν συστηματικά και ο στόχος είναι κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Χτίζουμε το μέλλον του συλλόγου… Το ζητούμενο είναι τα τμήματα υποδομής να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν σταδιακά την πρώτη ομάδα”.

Σχετικά με το “μήνυμα” που θέλει να “στείλει” προς τους γονείς, τόνισε: “Θα θέλαμε και οι υπόλοιποι γονείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Είναι ανοιχτό το τμήμα σε οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει, με οποιοδήποτε τρόπο. Φυσικά από το χέρι των γονέων και της οικογένειας, περνάει η γενικότερη πρόοδος των παιδιών αλλά και ειδικότερα ο τομέας που αφορά τον σύλλογο”.