Η 18η είναι η πρώτη (και τελευταία, πιθανότατα) αγωνιστική της χρονιάς που διεξάγεται Σάββατο και εμπεριέχει αρκετά παιχνίδια στα οποία ουδείς μπορεί να προδικάσει την εξέλιξή τους. Ακόμα κι αν στα περισσότερα εξ αυτά τα φαβορί μοιάζουν -εκ πρώτης όψεως, τουλάχιστον- να είναι οι γηπεδούχοι…

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

ΟΦΗ – Δόξα Λευκάδας (Βαρδινογιάννειο, 14.30)

Οι Κρητικοί είναι αήττητοι στον 2ο γύρο και έχουν 8-0 φέτος στο Βαρδινογιάννειο… Η Δόξα είχε 5 σερί ήττες εκτός έδρας μέχρι να νικήσει στο Πέραμα. Μάλιστα, τα τελευταία 4 εκτός έδρας παιχνίδια τα είχε χάσει με 2,5 πόντους διαφορά μ.ό.… Στον 1ο γύρο ο ΟΦΗ είχε νικήσει με 119-113 μέσα στη Λευκάδα, έπειτα από 4 παρατάσεις.

Νέα Κηφισιά – Φίλιππος Βέροιας (Ν. Κηφισιάς, 15.00)

Στο γήπεδό της, η Νέα Κηφισιά έχει φέτος απολογισμό 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα 7 από αυτά τα έχει κερδίσει με 13 και πλέον πόντους διαφορά… Ο Φίλιππος μάχεται σε κάθε ματς, αλλά μετράει 4 σερί ήττες, όλες με έναν έως επτά πόντους διαφορά… Στον 1ο γύρο η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε επικρατήσει με 76-63.

Αίας Ευόσμου – Διαγόρας Ρόδου (ΔΑΚ Εύοσμου, 16.00)

Ο Αίας έσπασε σερί 3 ηττών στο Στρατώνι την περασμένη Κυριακή, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Κυριακού στον πάγκο… Τέσσερις νίκες στα τελευταία 5 ματς μετράει ο Διαγόρας, που ξεκουράστηκε την περασμένη Κυριακή, λόγω του 20-0 επί της Ολύμπιας Λάρισας… Ο Διαγόρας είχε νικήσει εύκολα στον 1ο γύρο με 62-43.

Αίολος Τρικάλων – Στρατώνι (Κατσιμήδου, 17.00)

Εχοντας χάσει τα 7 από τα τελευταία 8 παιχνίδια του, ο Αίολος έχει οπισθοχωρήσει σημαντικά στη βαθμολογία… Το Στρατώνι προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τον Αίαντα, αλλά και από 6 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία εναλλάσσει τα ροζ με τα κίτρινα φύλλα… Στο πρώτο ματς το Στρατώνι είχε νικήσει με 66-55.

Δούκας – ΜΕΝΤ (Δούκα, 17.00)

Από τη 2η αγωνιστική (24/10/2010) έχει να ηττηθεί στην έδρα του ο Δούκας, ο οποίος μετράει 7 συνεχόμενες νίκες στο κλειστό των εκπαιδευτηρίων… Σε μεγάλη φόρμα είναι η ΜΕΝΤ, η οποία μετράει 3 σερί εκτός έδρας νίκες και έχει κερδίσει τα 5 από τα τελευταία 6 παιχνίδια συνολικά… Στην Τούμπα είχε νικήσει η ΜΕΝΤ με 75-65.

Πέραμα/Ερμής – Αναγέννηση Φλόγας (Περάματος, 17.00)

Το Πέραμα ρέφαρε εύκολα την εντός έδρας ήττα από τη Δόξα, αφού έκανε περίπατο στο Αιγάλεω την περασμένη εβδομάδα Επτά νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει σημειώσει η Αναγέννηση, που έχει να ηττηθεί από την 13η αγωνιστική (στην Κηφισιά)… Στο ματς του 1ου γύρου, η ομάδα του Καλαμπάκου είχε επικρατήσει με 74-71.

Απόλλων Καλ. – Αιγάλεω (Καλαμαριάς, 17.00)

Κρίσιμο ματς για τη σωτηρία, αφού ο Απόλλωνας Καλαμαριάς βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από το Αιγάλεω… Το Αιγάλεω προέρχεται από 3 διαδοχικές ήττες… Στον 1ο γύρο το «Σίτι» είχε νικήσει με 84-76, μία διαφορά που σίγουρα θα «κυνηγήσει» ο Απόλλωνας, πέρα από τη νίκη.

Ρεπό έχει ο Μέγας Αλέξανδρος