Φούντας: «Κάθε άνοδος είναι ξεχωριστή»

Στα Τρίκαλα πανηγυρίζουν ακόμη την άνοδο στην Α1, μετά τη νίκη επί του Παγκρατίου με σκορ 100-85, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο παίκτης – ‘’σημαία’’ της ομάδας, ο Γιώργος Φούντας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, για τη μεγάλη επιτυχία των Τρικάλων.

Αναλυτικά:

Γιώργο, έχεις ξαναζήσει ανάλογες στιγμές. Η άνοδος αυτή, είναι πιο γλυκιά;

‘’Σίγουρα κάθε άνοδος είναι γλυκιά αλλά κάθε άνοδος είναι ξεχωριστή. Όπως διαφέρουν κι όλα τα παιδιά, ενώ τα αγαπάς το ίδιο. Αυτή η άνοδος είναι ξεχωριστή για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε’’.

Η άνοδος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική. Εσείς πιστεύατε από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι η ομάδα δεν πρόκειται να χάσει την άνοδο;

‘’Ξεκινήσαμε με στόχο μία καλή πορεία. Εγώ όμως ήξερα τις δυνατότητες των ομάδων διότι με τα παιδιά, έχουμε παίξει πάρα πολλές φορές. Στην αρχή όμως, κάναμε δύο ήττες και μέχρι να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, πέρασε αρκετό διάστημα‘’.

Τι σκεφτόσουν όταν σήκωνες το κύπελλο της ανόδου;

‘’Πραγματικά ένιωθα απίστευτη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση. Για μένα, για την ομάδα γενικότερα, τους κόπους μας και φυσικά για τον κόσμο, ο οποίος ήταν απίστευτος όλη τη χρονιά’’.

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας αυτής της ομάδας;

‘’Θεωρώ η ομοιογένεια που έχουμε, είμαστε μία παρέα, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, ο μάνατζερ, ο φροντιστής, όλοι. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, ήταν, ότι έχουμε δουλέψει ξανά όλοι μαζί’’.

Πόσο σημαντικό για έναν παίκτη, είναι να βλέπει σχεδόν κατάμεστο το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι;

‘’Είναι απίστευτο συναίσθημα. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ εκδηλωτικός και μάλιστα όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Βγαίνουμε βόλτα για παράδειγμα και μας δείχνει την αγάπη του συνέχεια και μας ζητάει αυτόγραφα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα για μία ομάδα της Α2‘’.

Τη νέα σεζόν, θα σε βλέπουμε στα γήπεδα ή σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις την ενεργό δράση;

‘’Δεν σκέφτομαι να σταματήσω. Όσο με ευχαριστεί αυτό που κάνω, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Όταν σταματήσει να με ευχαριστεί, τότε θα σταματήσω. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στα Τρίκαλα και να βρίσκομαι στην ομάδα’’.