“Φρένο” στις σκέψεις για διοργάνωση Προολυμπιακού τουρνουά στην Ελλάδα

Οι σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην ΕΟΚ και την Πολιτεία δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται στα… χαρακώματα. Οι λόγοι αυτής της κατάστασης είναι αρκετοί και ένας εξ’ αυτών είναι η θέσπιση από πλευράς Πολιτείας ορίων στο χρόνο θητείας προέδρου σε αθλητική ομοσπονδία, έχοντας μάλιστα και αναδρομικό χαρακτήρα, κάτι που επηρεάζει σημαντικά τα διοικητικά της ΕΟΚ. Αυτή η κόντρα, λοιπόν δεν αφήνει εκτός… “κάδρου” και την εθνική ομάδα, η οποία καλείται να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά.

Οι πρώτες σκέψεις που υπήρχαν ήταν να διεκδικήσει η Ελλάδα το Προολυμπιακό τουρνουά, προκειμένου να έχει ένα επιπλέον “ατού” στα χέρια της. Τον κόσμο. Αλλά για να έμπαινε στο… χορό της διεκδίκησης, εκείνο που απαιτούνταν ήταν η εξεύρεση και των οικονομικών πόρων που θα κάλυπταν το κόστος μίας τέτοιας διοργάνωσης.

Η προθεσμία υποβολής πρότασης είχε οριστεί η Τρίτη 5/11, με την ελληνική πλευρά να μην προχωρά σε κάποια κίνηση κι αυτό διότι δεν φαίνεται να υπήρχαν οι συνθήκες για εξεύρεση των πόρων που χρειάζοντας. Πολιτεία και ΕΟΚ δεν κάθισαν στο τραπέζι, το Προολυμπιακό τουρνουά μοιάζει απίθανο να διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους και στις σκέψεις για μία τέτοια διοργάνωση μπήκε… φρένο.

Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Ρικ Πιτίνο να είναι έτοιμος ν’ αναλάβει το τιμόνι της εθνικής ομάδας, τότε το γεγονός ότι η Ελλάδα τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τουρνουά, φαντάζει ως μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Εν αναμονή, λοιπόν των εξελίξεων τόσο για τη χώρα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, όσο και για τους αντιπάλους που θα έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και με ποια αγωνιστική μορφή θα παρουσιαστεί σε αυτό…