Φραντζής: «Θα παλέψουμε για την άνοδο μέχρι το τέλος»

Όταν έπρεπε έδειξε τα… δόντια του! Ο Εσπερος φύλαγε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις για τα δύσκολα, καθώς απέναντι στην πρωτοπόρο Δάφνη Δαφνίου πραγματοποίησε μία επιβλητική εμφάνιση, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής.

Οι πατρινοί δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο και έχοντας τον Φίλιππο Φραντζή σε εξαιρετική μέρα (σ.σ. σημείωσε 26 πόντους, το οποίο και αποτελεί την καλύτερή του φετινή επίδοση) πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς, κρατώντας την ομάδα εντός στόχων.

Ο 23χρονος φόργουορντ με τις επιδόσεις έχει καταφέρει να κερδίσει τη προσοχή καθώς αναμφισβήτητα η φετινή του σεζόν είναι η αποδοτικότερη. Με αφορμή τη νίκη του Εσπέρου, ο Φίλιππος Φραντζής μίλησε στο infobasket.gr σχολιάζοντας την εικόνα που είχαν οι πατρινοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναφέροντας:

«Εμείς προσεγγίσαμε το παιχνίδι ως τελικό. Δώσαμε το 100% από την αρχή μέχρι το τέλος και για 40 λεπτά δεν πήραμε ανάσα. Εν τέλει, καταφέραμε να πάρουμε το ματς πιο εύκολα από ότι υπολογίζαμε στην αρχή, αφού το σκορ ξέφυγε» .

Σχετικά με τα στοιχεία εκείνα που έδωσαν στον Εσπερο αυτή τη νίκη. «Νομίζω πως είχαμε πολύ πάθος και στα δυο μέρη του γηπέδου, δεν σταματήσαμε ποτέ να ακολουθούμε το πλάνο του κόουτς και να παίζουμε ο ένας για τον άλλον».

Η νίκη στο ντέρμπι ήρθε, αλλά η Δάφνη βρίσκεται ακόμα με δύο νίκες μπροστά, ενώ… παραμονεύει και ο Ικαρος Ν. Σμύρνης. «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Πλέον, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με αρχή το ματς με την Κόρινθο και να περιμένουμε κάποιο ενδεχόμενο στραβοπάτημα από τους αντιπάλους».

Οσο για τις βλέψεις των πατρινών είναι απολύτως ξεκάθαρες. «Στόχος μας είναι η άνοδος στην Β΄ εθνική και θα παλέψουμε γι΄αυτό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Οι εμφανίσεις του στο φετινό Εσπερο έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, ενώ η βελτίωσή του σε σχέση με την περασμένη χρονιά είναι εμφανής. Χαρακτηριστικό, είναι ότι ο 23χρονος φόργουορντ πέρυσι ήταν 6ος σκόρερ της ομάδας του με 132 πόντους σε 30 αγώνες, όταν φέτος έχει ήδη 210 στα 20 παιχνίδια.

«Προσωπικά έχω δουλέψει πολύ και χαίρομαι που αυτό βγαίνει και στους αγώνες. Από κει και πέρα είναι συλλογική η προσπάθεια και ότι είμαι δεύτερος σκόρερ με έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό οι συμπαίκτες μου», αναφέρει αρχικά ο Φίλιππος Φραντζής και συνεχίζει:

«Σίγουρα για την βελτίωση μου πέρα από τον ατομική μου δουλειά με έχει βοηθήσει πολύ και ο κόουτς με τις ευκαιρίες και την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».

Απομένουν δέκα αγωνιστικές υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει ο Εσπερος εν όψει της απαιτητικής συνέχειας; «Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε στο επίπεδο που είμαστε αυτή τη στιγμή και να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τις τελευταίες αγωνιστικές».