Χαρακτινός: «Η 2η θέση είναι ο ιδρώτας μας»

xsraktinos-makisΓια τρία πράγματα αγωνίζεται με τόσο πάθος φέτος ο Μάκης Χαρακτινός. Τα δυο είναι ήδη γνωστά για πολλούς από την περσινή του χρονιά στο Σπόρτιγκ (η ομάδα και ο κόσμος που πραγματικά της αγαπά), το τρίτο όμως, όπως αποκάλυψε στο infobasket.gr είναι και το πιο βασικό όπως φαίνεται γι’ αυτόν. Ο λόγος για «το λουλούδι» του, έτσι ακριβώς αποκαλεί τη γυναίκα της ζωής του, η οποία τον ακολουθεί και τον στηρίζει εκτός και εντός παρκέ. Σε αυτή οφείλει πολλά και χωρίς δισταγμό της αφιερώνει τα πιο σημαντικά καλάθια πετυχαίνει (όπως αυτό στο Κορωπί που συνάμα χάρισε και τη νίκη στους «μπλαουγκράνα» με 82-81).

«Ήθελα να πω ότι η φετινή μου καλή απόδοση οφείλεται στο “λουλούδι μου”! Aλλά ας πιάσουμε τώρα τα μπασκετικά και το θετικό ξεκίνημα του Σπόρτιγκ και μάλιστα σε μια από τις δύσκολες έδρες της κατηγορίας….» .

«Το Αιγάλεω όντως έχει μια πολύ καυτή έδρα γι’ αυτό και θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ήταν μια πολλή μεγάλη νίκη. Παίξαμε ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα που μύριζε Α1 από τα παλιά….γι’ αυτό και η τόσο μεγάλη σημασία των δυο αυτόν πόντων!!!
Ήμασταν κοντά στο σκορ μέχρι το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως παίξαμε πιο καλή άμυνα και έτσι πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε!!!
Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα νικητή και έτσι με καλή συλλογική απόδοση φτάσαμε στην νίκη!!!».

Με το κλείσιμο της Α’ μέρους του πρωταθλήματος κοντέψαμε να “χάσετε” τον προπονητή σας Αλέξη Παπαδάτο, πόσο μπορεί να στοίχισε αυτό στην ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

«Η ομάδα συσπειρώθηκε μετά από όλο αυτό. Κάναμε ένα ομαδικό meeting και είπαμε με μια φωνή “ή όλοι ή κανένας”! Αυτό μας ένωσε πιο πολύ. Αν υπήρχε έστω και ένας που ήθελε τον Σπόρτιγκ να διαλυθεί χάρηκε τότε όμως εμείς καταφέραμε να τον στενοχωρήσουμε και να πάμε στο Αιγάλεω ενωμένοι, με τον Αλέξη και τον Βαγγέλη στον πάγκο!».

Έχουν περάσει 14 αγωνιστικές και η ομάδα των Πατησίων βρίσκεται στη 2η θέση του πρωταθλήματος… Πόσο απρόσμενο ήταν αυτό;

«Για κάποιους απρόσμενο, για εμάς όμως είναι ο ιδρώτας μας, η προσπάθεια μας και η ικανότητά μας. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, κάθε ματς δύσκολο όμως ο μοναδικός στόχος σε όλα είναι η νίκη!!!».

Η περσινή πορεία του Σπόρτιγκ στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν ανάλογη με αυτή που έχετε κάνει μέχρι στιγμής, τότε όμως ξαφνικά ένας “κάδος” σας κατέστρεψε, φοβάστε ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο φέτος και όλη αυτή η προσπάθεια χαθεί;

« Το καλό είναι ότι έχουν έρθει καινούργια παιδιά στην ομάδα, οι οποίοι δεν το έζησαν. Οπότε δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο για φέτος!!!
Προχωράμε όλοι μαζί. Από μέρους μου θέλω να κάνω μια έκλυση στον κόσμο του Σπόρτιγκ να έρθει να στηρίξει την ομάδα γιατί τα φαινόμενα βίας δεν υπάρχουν πλέον στον Σπόρτιγκ. Οι λιγοστοί εναπομείναντες φίλαθλοι φρόντισαν να εξαφανιστούν.
Και φυσικά η φετινή πορεία έχει δείξει ότι ο Σπόρτιγκ είναι συσπειρωμένος και προχωράει κοιτώντας μπροστά».

Όσον αφορά το ματς με αντίπαλο τον Πόλις: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς όπως όλα τα ματς στην κατηγορία. Από τον πρώτο αντίπαλο μέχρι τον τελευταίο. Ο Αλέξης και ο Βαγγέλης μας προετοιμάζουν για αυτό το ματς, όπου δυστυχώς στον πρώτο γύρο χάσαμε μόλις με 1 πόντο μέσα στην Καλλιθέα. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ιδιαίτερο ματς και για εμένα προσωπικά καθώς εκεί παίζει ο αδερφικός μου φίλος Γιώργος Κόκκινος και οι φίλοι-κολλητοί μου Νίκος Βελιζιώτης και Λάβαρης. Είναι πολύ δύσκολο ματς αλλά ταυτόχρονα και πολύ ωραίο.
Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί εύκολα ή δύσκολα πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να διατηρηθούμε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Το εύκολο είναι να πέσεις από ψηλά, το δύσκολο να διατηρηθείς ψηλά!!!».