Χαραλαμπόπουλος: «Δεν έχω νιώσει καλύτερα στη ζωή μου»

xaralampopoulosΗ χαρά και η συγκίνηση ήταν εμφανής στο πρόσωπό του MVP της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο νεαρός διεθνής μίλησε για την εμπειρία και την επιτυχία της Εθνικής, ενώ αποκάλυψε πως ο Νίκος Ζήσης πήρε τηλέφωνο πριν από το παιχνίδι για να τους ευχηθεί καλή επιτυχία. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Υπήρχε πίεση. Χάναμε με 14 πόντους διαφορά, δεν τα παρατήσαμε, το γυρίσαμε, δείξαμε ότι έχουμε μπασκετικό θράσος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μακάρι  να ξαζήσουμε τέτοιες στιγμές στον μέλλον. Δεν έχω νιώσει καλύτερα στη ζωή μου, είναι το καλύτερο συναίσθημα στην καριέρα μου».

Για το γεγονός πως φώναξε μαζί του τους Παπαγιάννη και Σκουλίδα: «Αυτά τα παιδιά, έχουν προσπαθήσει πολύ για το χρυσό. Είμαστε πολλά χρόνια συμπαίκτες, το είχαμε πει πως άμα πάρουμε το χρυσό θα το σηκώσουμε μαζί.  Το θέλαμε πολύ εδώ και 4 χρόνια γι΄αυτό και τους φώναξα».

Για το αν αυτή η επιτυχία είναι προάγγελος για την Εθνική Ανδρών στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ: «Μακαρι να  είναι έτσι, ευχόμαστε ότι καλύτερο, μας πήρε ο Ζήσης να μας ευχηθεί και από την πλευρά μας και εμείς του ευχηθήκατε για ένα μετάλλιο».

Για το ότι ήταν ο πρώτος που έφυγε από τους πανηγυρισμούς για να συγχαρεί τους Τούρκους:  «Αυτό είναι το σωστό, κάποιος χάνει κάποιος θα κερδίσει. Εβαλαν μεγάλα σουτ, το πάλεψαν,  αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός. Ετσι πρέπει να είμαστε».

Για το ότι σήμερα έπαιξε 40 λεπτά: «Εγώ παίζω  όποτε μου λέει ο κόουτς. Δεν χρειάστηκε να βγω και δεν βγήκα. Εγώ παίζω το παιχνίδι που μου λέει ο κόουτς,  αυτά είναι θέματα προπονητικά».