Χαραλαμπόπουλος: «Η Εθνική δεν συγκρίνεται με τίποτα»

xaralampopoulosΟ Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στα 19 του χρόνια κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών. Ο MVP του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων προκάλεσε το ενδιαφέρον της FIBA, η οποία μίλησε μαζί του. Ο Έλληνας φόργουορντ παραδέχθηκε πως δεν περίμενε την κλήση, ξεκαθαρίζοντας πως «Δεν συγκρίνεται με τίποτα το να παίζω για τη χώρα μου».

-Ήταν κάτι που το περίμενες; Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση και το πρώτο τηλεφώνημα που έκανες μόλις το έμαθες;

«Δεν ήταν κάτι που περίμενα ομολογώ. Ήρεμος έμεινα. Δεν είχα κάποια…. τραβηγμένη αντίδραση, πέρα από ότι αισθάνθηκα πραγματικά πολύ χαρούμενος. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα; Να επικοινωνήσω με τους γονείς μου, να δω αν το ήξεραν και να το μοιραστώ μαζί τους».

-Τι περιμένεις να κερδίσεις από αυτή την εμπειρία;

«Πολλά! Η πρώτη κλήση στην Εθνική Ανδρών είναι κάτι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε αθλητή. Πιστεύω πως θα κερδίσω πολλά. Από κάθε καινούρια εμπειρία κερδίζεις πράγματα. Το ίδιο θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση».

-Πόσο δύσκολη θα είναι η προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στο Προολυμπιακό δεδομένων και των απουσιών που ήδη υπάρχουν;

«Δεν ξέρω αν είναι δύσκολη ή εύκολη. Αυτό που ξέρω είναι πως κάθε χρόνο η Εθνική Ανδρών παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο σε όλες τις διοργανώσεις και πως έχει ένα στόχο που θέλει να πετύχει και αυτό θα προσπαθήσει και φέτος να κάνει».

-Το να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας κάτι που κάνεις από τα 15 σου ουσιαστικά τι σημαίνει για σένα;

«Για μένα καλοκαίρι σημαίνει Εθνική Ομάδα από τα 15 μου χρόνια και μετά. Και ευχή μου είναι να παραμείνουν συνυφασμένα αυτά τα δύο για πολλά χρόνια ακόμη, γιατί αγαπώ το μπάσκετ, αλλά και το να παίζω για τη χώρα μου. Δεν συγκρίνεται με κάτι αυτό!»