charalampopoulosΟ Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην Εθνική Εφήβων, αλλά και ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ικονίου. Ο 17χρονος φόργουορντ κάνει τον απολογισμό της πρώτης φάσης της διοργάνωσης, μιλά για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν απέναντι σε Ισπανία (28/7, 16:15), Σερβία (29/7, 18:30) και Μαυροβούνιο (30/7, 16:15), ενώ αναφέρεται στον τραυματισμό του Διονύση Σκουλίδα.

-Πώς κρίνεις τον απολογισμό της Εθνικής στην πρώτη φάση; Είστε ικανοποιημένοι από αποτελέσματα και εμφανίσεις; 
«Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με την Τουρκία, αλλά και αυτό το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πιστεύω πάντως πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ στη συνέχεια, που θα είναι πιο δύσκολη κι απαιτητική». 

-Ο τραυματισμός του Σκουλίδα σάς επηρέασε ψυχολογικά και αγωνιστικά ή ταυτόχρονα σας πείσμωσε για να παίξετε τώρα ΚΑΙ για αυτόν; 
«Ο Διονύσης είναι ένας πολύ ικανός παίκτης και ιδιαίτερα σημαντικός για μας. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ομάδα, αλλά στάθηκε άτυχος! Εμείς τον στηρίζουμε, γιατί αυτό που περνά δεν είναι και εύκολο. Θα προσπαθήσουμε συλλογικά να καλύψουμε την απουσία του και φυσικά παίζουμε και γι’ αυτόν.

-Η επόμενη φάση, τώρα, είναι αρκετά δύσκολη με δυνατές ομάδες, όπως η Ισπανία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Πώς περιμένεις αυτά τα παιχνίδια; 
«Σίγουρα πρόκειται για πολύ καλές ομάδες, από παραδοσιακές σχολές του μπάσκετ και το έργο μας δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Όμως έχω πίστη στις ικανότητές μας. Πιστεύω πως και τα τρία αυτά παιχνίδια είναι στο χέρι μας να τα κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στα προημιτελικά».

-Μπορούμε να ορίσουμε στόχο για την Εθνική στο τουρνουά αυτό ή είναι παρακινδυνευμένο; 
«Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες και τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι θα δούμε το πρωτάθλημα παιχνίδι-παιχνίδι, χωρίς μεγάλα λόγια κι έτσι συνεχίζουμε». 

-Από την προσωπική σου παρουσία είσαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα; Είσαι στους κορυφαίους σκόρερ του τουρνουά…
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Όλα τα παιδιά προσπαθούμε πολύ για να βοηθήσουμε την ομάδα. Όσον αφορά στο σκοράρισμα, σήμερα μπορεί να είμαι εγώ, αύριο ο Μήτσος (σ.σ. Σταμάτης), μεθαύριο κάποιος άλλος που θα έχει περισσότερους πόντους… Δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά είναι να κερδίζει η ομάδα και όλοι είμαστε ικανοποιημένοι όταν η Εθνική πηγαίνει καλά και χαρούμενοι όταν ξεχωρίζει ατομικά κάποιος συμπαίκτης μας».