Χατζηιωάννου: «Να βάλουμε παίκτες στο μπάσκετ»

xatzhioannou-pierikosΈπειτα από 2 παρατάσεις ο Πιερικός/ Αρχέλαος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ανατόλια και να φτάσει στην πρώτη του φετινή νίκη με 97-94 (81-81κ.α., 86-86 α’ παρ.). Η ομάδα από την Κατερίνη μένοντας πιστή στο πλάνο της συνεχίζει να συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με την παραγωγική διαδικασία και ο κόουτς, Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος βρίσκεται 8 χρόνια στον σύλλογο και 2η σεζόν ως head coach στο αντρικό τμήμα, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά:
Για τη νίκη επί του Ανατόλια (94-97 β παρ.) έπειτα από δύο παρατάσεις
“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, όπως προμηνύεται να είναι όλα τα παιχνίδι φέτος. Προερχόμασταν από 3 συνεχόμενες ήττες, εκ των οποίων η μία ήταν έπειτα από δύο παρατάσεις και η άλλη ήταν στο καλάθι κόντρα στον Εύοσμο. Όπως είναι φυσιολογικό η ψυχολογία δεν ήταν πολύ καλή και θέλαμε τη νίκη για αγωνιστικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.  Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν έχουμε παίξει συνολικά 4 παρατάσεις κι έτσι έχουμε εξοικειωθεί σε τέτοιες συνθήκες οπότε όταν χρειάστηκε ήμασταν πιο ψύχραιμοι. Κόντρα στο Ανατόλια πήραμε τη νίκη στις λεπτομέρειες, οι οποίες ήταν αυτές που μας είχαν στοιχίσει στα προηγούμενα παιχνίδια”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με το Στρατώνι
“Το Στρατώνι είναι μία ομάδα που προέρχεται από συνεχόμενες ήττες καθώς είχε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες που ο κορμός της είναι μαζί πολλά χρόνια. Πέρσι ήταν η μοναδική ομάδα που μας κέρδισε στην έδρα μας παρότι προερχόταν από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Περιμένουμε και φέτος ότι θα έρθουν με πολύ υψηλό βαθμολογικό κίνητρο, όμως κι εμείς θέλουμε τη νίκη, η οποία θα είναι η πρώτη εντός έδρας για φέτος”.

Για τους στόχους που έχει θέσει φέτος ο Πιερικός/ Αρχέλαος
“Οι στόχοι δεν αλλάζουν κι είναι ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πιερικός/ Αρχέλαος θέλει να συνδυάζει τα αποτελέσματα με την παραγωγική διαδικασία και να βάζει όλο και περισσότερους καινούριους παίκτες στην ομάδα αλλά και γενικότερα στο μπάσκετ. Αγωνιστικά στόχος είναι να γινόμαστε καθημερινά όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής Βορρά
“Αναμένεται να γίνει και φέτος ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως και πέρσι. Φέτος είναι πιθανό να δούμε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, καθώς 4-5 ομάδες μπορούν να ξεχωρίσουν και να έχουν ως στόχο την άνοδο, ενώ οι υπόλοιποι θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Σίγουρα θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου όλα μπορεί να κριθούν σε μία νίκη ή μία κακή ήττα”.