Χρήστου: “Δεν υπάρχουν πολλά σωματεία στην Ελλάδα που λειτουργούν όπως ο Λεύκιππος”

Ο Φραντζέσκος Χρήστου, που έχει αποτελέσει σημαντικό “γρανάζι” της “μηχανής” του Λεύκιππου την τελευταία τριετία, με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας με την ομάδα της Ξάνθης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Συγκεκριμένα είπε στο lefkipposbc.gr:

Για την παραμονή του στον Λεύκιππο στον οποίο θα συνεχίσει για τέταρτη σερί σεζόν: “Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση να παραμείνω. Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Πρόεδρο, οπότε αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Το ήθελα εγώ, το ήθελε και η διοίκηση”.

Για το πώς έχει “ζήσει” την “εξέλιξη” του Λεύκιππου από το 2017 που βρίσκεται στον σύλλογο: “Η πρόοδος της ομάδας είναι τεράστια. Δεν υπάρχουν πολλά σωματεία στην Ελλάδα -νομίζω ότι είναι ελάχιστα αυτά- που λειτουργούν όπως ο Λεύκιππος, ο οποίος έχει πολύ καλή διοίκηση και πολύ καλούς ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Πιστεύω ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει έτσι, γιατί έχει έναν σκοπό και ένα όραμα”.

Για το αν εκτιμά πως ο Λεύκιππος μπορεί να “μεγαλώσει” κι άλλο, βάσει του τρόπου λειτουργίας του: “Πιστεύω ναι. Βάσει των λεγομένων του Προέδρου και των ανθρώπων της ομάδας, υπάρχει ένα όραμα στον σύλλογο και πιστεύω ότι θα το υλοποιήσουν κάποια στιγμή και ότι η ομάδα σιγά-σιγά θα ανέβει κι άλλες κατηγορίες”.

Για την σεζόν 2019-20 και την άνοδο στη Β’ Εθνική: “Η ομάδα στελεχώθηκε έτσι, προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο. Εμείς και ο Μακεδονικός ήμασταν οι ομάδες που θα κατακτούσαμε τις δύο πρώτες θέσεις. Είτε πρώτη, είτε δεύτερη θέση, είναι κάτι που νομίζω ότι δεν μετράει τόσο, αν και είχαμε τον Μακεδονικό (σ.σ. εφόσον συνεχιζόταν το πρωτάθλημα) μέσα στην έδρα μας. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινόταν, αλλά σε κάθε περίπτωση, το ότι ανεβήκαμε ως πρώτοι στη βαθμολογία, ήταν θετικό”.