Χρ. Λάκκας «Κίνητρο να αγωνίζεσαι για το κοινό της Καρδίτσας»!

Η προσθήκη του στο έμψυχο δυναμικό της Καρδίτσας προκάλεσε αίσθηση. Ο Χρήστος Λάκκας, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν ώστε να απαντήσει θετικά στην πρόταση της Καρδίτσας και την πρόκληση της Β΄ εθνικής.

lakkas_karditsaΟ 25χρονος γκαρντ άνοιξε τα… χαρτιά του στο KarditsaSportiva και τον Στέλιο Τσανάκα, αναφερόμενος στην επιλογή του, τις βλέψεις του και το κίνητρο που κάνει κάποιον παίκτη να θέλει να αγωνίζεται για την Καρδίτσα. “Η δύναμη του κόσμου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που θα σε οδηγήσει να τα δώσεις όλα”, τόνισε ο έμπειρος πλέι μέικερ στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του.

Ο Αθηναίος γκαρντ αρχικά ρωτήθηκε για τους λόγους που τη νέα χρονιά θα είναι κάτοικος Καρδίτσας, απαντώντας με νόημα: «Οι άνθρωποι που συγκροτούν τη διοίκηση της ομάδας αλλά και ο προπονητής κ. Κώστας Ρουμελιώτης μου ανέπτυξαν το πλάνο της νέας σεζόν. Η Καρδίτσα διψάει για μπάσκετ και πέραν του αγωνιστικού κινήτρου δημιουργείται από την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία, η αξιοπιστία της διοίκησης και η προσέγγιση που μου έδειξε ότι γνωρίζουν καλά το χώρο και τις δυνατότητές μου με έπεισαν από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να φορέσω τη φανέλα του Α.Σ.Κ»!

Ο 25χρονος περιφερειακός με σπουδαίες παραστάσεις από την Basketleague και την Α2, όπου μετράει συνολικά 127 συμμετοχές σε αμφότερες τις κατηγορίες με τις φανέλες του Αμαρουσίου, του Περιστερίου, του Πανερυθραϊκού, του Φιλαθλητικού και του Παγκρατίου μίλησε και για τις προσδοκίες που μπορεί να έχει ο κόσμος της Καρδίτσας από την ομάδα την προσεχή σεζόν, κάνοντας αναφορά στην παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο:

«Σε κάθε ομάδα, η δύναμη του κόσμου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που θα σε οδηγήσει να τα δώσεις όλα. Πόσω μάλλον στην επαρχία που η έδρα και η παρουσία του κόσμου παίζουν καταλυτικό ρόλο σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου, όπως αυτά που θα ζήσουμε φέτος. Η περυσινή πορεία της ομάδας ήταν απόρροια της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου και γνωρίζω ότι οι φίλαθλοι της Καρδίτσας αγκάλιασαν την προσπάθεια, κάτι που εύχομαι να πράξουν και φέτος σε μία κατηγορία με ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις. Οι φίλοι του Α.Σ.Κ. θα είναι εκείνοι που θα καθορίσουν πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε»!

“Έξτρα κίνητρο το πρότζεκτ με διάρκεια”

Σε ό,τι αφορά την ομάδα, ο ύψους 1,88 αθλητής έδειξε να γνωρίζει πρόσωπα, αλλά και το μακροπρόθεσμο πλάνο που τον έφερε για πρώτη φορά σε σύλλογο εκτός Λεκανοπεδίου: «Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ και χαίρομαι που από φέτος θα είμαι μέλος αυτής. Η άνοδος του Α.Σ.Κ στη Β’ Εθνική έκανε πολλούς να ενδιαφερθούν και να μάθουν περισσότερα και το πιο σημαντικό είναι ότι το πλάνο και η οργάνωση δεν αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμους στόχους. Η προοπτική που ανοίγεται είναι για πρότζεκτ το οποίο θα έχει διάρκεια και αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο. Γνωρίζω τους Καρδιτσιώτες συμπαίχτες μου Σεραφείμ Θέο και Βαγγέλη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Τριχόπουλο που ήρθε -όπως κι εγώ- φέτος στην ομάδα».

Κλείνοντας, ο Χρήστος Λάκκας αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους, όντας ρεαλιστής και δίχως να προβεί σε επάρσεις: «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα βγάλουμε πάθος για την Καρδίτσα και αυτό πρέπει να το περιμένει ο κόσμος. Θέλουμε αρχικά να διασφαλίσουμε την παρουσία της ομάδας στη Β’ Εθνική και τη νέα σεζόν ώστε να έρθει η καθιέρωση αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ταβάνι»!

Πηγή: KarditsaSportiva