miriounis christosΤο αρχικό πλάνο ήθελε το Αγρίνιο να προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής και πάνω σ΄ αυτό είχαν γίνει οι συζητήσεις και με τον Χρήστο Μυριούνη. Στην πορεία, ωστόσο προέκυψε η… πρόκληση της Β΄ εθνικής την οποία από κοινού διοίκηση και προπονητής αποφάσισαν να “γευτούν”. Άλλωστε κοινή πεποίθηση στο Αγρίνιο είναι ότι η πόλη “αντέχει να σηκώσει” πέρα από τον ποδοσφαιρικό Παναιτωλικό που αγωνίζεται στη Superleague και μία μπασκετική εκπροσώπηση όχι μόνο στη Β΄ εθνική, αλλά με σωστά βήματα και οργάνωση και σε πιο υψηλές κατηγορίες.

Κάτι που παραδέχεται μιλώντας στο infobasket.gr κι ο Χρήστος Μυριούνης. “Η ομάδα του ποδοσφαίρου, ο Παναιτωλικός έχει θέσει τα στάνταρ κι έχει καταφέρει να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία, δείχνοντας εν μέρει και το δρόμο. Η πόλη άλλωστε είναι μεγάλη και μπορεί με άνεση ν΄ “αντέξει” και μία ομάδα μπάσκετ σε πιο υψηλή κατηγορία, με τον κόσμο να δείχνει την αγάπη του και στο μπάσκετ. Κι απ΄ ότι γνωρίζω και την περασμένη περίοδο η ομάδα είχε τη στήριξη και τη συμπαράσταση του κόσμου στις αναμετρήσεις της κι αυτή την αγάπη και τη στήριξη, τη χρειαζόμαστε κι εφέτος στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής. Παράλληλα λοιπόν με την άλλη μεγάλη τους αγάπη, την ποδοσφαιρική ομάδα να στηρίξουν και τη μπασκετική ομάδα που εκπροσωπεί το Αγρίνιο στις εθνικές κατηγορίες“.

Ο ΑΟ Αγρινίου τα τελευταία χρόνια έχει σταθεί κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς στη Γ΄ κι εκείνο που επιδιώκει τώρα είναι να κάνει το βήμα παραπάνω. “Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη που έχει μία ομάδα στην Β’ εθνική κατηγορία. Ήταν επί σειρά ετών στη Γ΄, είχε δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής κι εκείνο που πρέπει πλέον είναι να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο“, προσθέτει ο Μυριούνης, του οποίου η εμπειρία αποτέλεσε σημαντικό εχέγγυο για τους διοικούντες. Αλλά κι ο ίδιος βρήκε στο Αγρίνιο τα στοιχεία εκείνα που επιζητούσε. “Έχω πολλές εικόνες στην καριέρα μου και σαν παίκτης και σαν προπονητής κι έτσι εκείνο που είχα στο μυαλό μου ήταν η δημιουργία μίας αξιόμαχης ομάδας. Κάτι που βλέπω ότι μπορεί να γίνει στο Αγρίνιο, με την ομάδα μάλιστα να στηρίζεται εν πολλοίς σε παίκτες από την ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό στοιχείο, διότι το να παίζεις για τη φανέλα και να “παλεύεις” για την περιοχή σου είναι κάτι πολύ “δυνατό”. Εκείνο που θέλουμε είναι να παλεύουμε από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, να παίζουμε καλό μπάσκετ και να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο“.

Η Β΄ εθνική βέβαια έχει πολλές δυσκολίες και… κακοτοπιές. “Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, 30 αγωνιστικών, με πολλά ταξίδια, μεγάλες αποστάσεις κι έτσι θα πρέπει κάθε ομάδα να παρουσιάζεται πλήρης σε όλες τις θέσεις, ώστε να μπορείς να κάνεις το απαραίτητο rotation“, σχολιάζει ο προπονητής του Αγρινιώτικου συλλόγου και συνεχίζει: “Κι αυτό έχουμε επιδιώξει σε συνεργασία με τη διοίκηση του συλλόγου, που έχει δείξει πολύ σημαντικά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια στον τρόπο λειτουργίας της… Άλλωστε ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα της φιλοσοφίας και της νοοτροπίας της διοίκησης είναι το γεγονός ότι είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον ίδιο προπονητή, τον Γιώργο Διαμαντάκο. Αυτό από μόνο του λέει πολλά, διότι είναι σπάνιο σύλλογος και προπονητής να πορεύονται από κοινού έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δείχνει ότι η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή κι αυτό το αντιλαμβάνομαι κι εγώ, με τον σύλλογο να είναι πολύ καλά οργανωμένο, έχοντας τα πάντα. Γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, εργασιοφυσιολόγους κι αυτό κάνει το έργο μου πιο εύκολο. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να δικαιώσουμε τους ανθρώπους που μας επέλεξαν κι επενδύουν στην ομάδα αρκετό χρόνο και χρήμα σε μία δύσκολη μάλιστα οικονομική περίοδο για τη χώρα μας“.

Το… μοντάρισμα της ομάδας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον Χρήστο Μυριούνη να επιθυμεί να δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής στο πολύ δυνατό τουρνουά που θα διοργανώσει ο ΑΟ Αγρινίου στις 26 του Σεπτέμβρη, με την παρουσία των Προμηθέα Π., Δόξας Λ. και Αίολο Αστακού. “Είναι ένα τουρνουά στο οποίο θέλουμε να δείξουμε τα πρώτα δείγματα γραφής στον κόσμο, αλλά και να δούμε κι εμείς λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ τί θα πρέπει να διορθώσουμε για να είμαστε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα“, καταλήγει ο έμπειρος προπονητής του Αγρινίου.