Χ. Βουρδουμπάς: «Αξίζει την πρόκληση της Γ’ ο Προμηθέας Χαλανδρίου»…

vourdoumpas1Φοράει τη φανέλα της ομάδας κοντά μία 10ετία. Έχει ζήσει μαζί της χαρές και λύπες και δικαίως τα μάτια του έλαμπαν περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του στους πανηγυρισμούς στ’ αποδυτήρια μετά την κατάκτηση απ’ τον Προμηθέα Χαλανδρίου του εισιτηρίου που οδηγεί στη Γ’ εθνική. Μία άνοδος που εν πολλοίς αποτελεί μία δικαίωση για την… παλιοσειρά του Προμηθέα, τον Χάρη Βουρδουμπά, ασχέτως εάν ο ίδιος ακόμη δεν έχει κατασταλάξει μέσα του εάν θ’ αγωνιστεί στην κατηγορία, όπως αποκάλυψε στο www.infobasket.gr!

«Θέλω λίγο χρόνο ακόμη για να… ζυγίσω τα πάντα μέσα μου», σχολίασε ο έμπειρος φόργουορντ μιλώντας στο www.infobasket.gr, αλλά εκείνο που φάνηκε απ’ τα λεγόμενά του είναι ότι περισσότερο γέρνει προς την αρχική του σκέψη, την οποία και είχε εκφράσει στους συμπαίκτες του στ’ αποδυτήρια. «Ίσως είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι μου στο μπάσκετ και σίγουρα το τελευταίο με τον Προμηθέα και γι’ αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ…», είχε δηλώσει ο Βουρδουμπάς, με τους συμπαίκτες του να τον αποθεώνουν.

Δείτε το video με τη δήλωση του Βουρδουμπά στους συμπαίκτες του:

«Το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής είναι απαιτητικό και δεν γνωρίζω εάν θα μπορέσω ν’ ανταποκριθώ, ελέω των αρκετών προσωπικών υποχρεώσεων που έχω», εξηγεί ο Βουρδουμπάς, που πάντως είναι ξεκάθαρος ότι ασχέτως τελικής επιλογής θα βρίσκεται δίπλα στην ομάδα σ’ αυτή τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της.  «Μία πρόκληση που την άξιζε ο Προμηθέας με βάση την αγωνιστική εικόνα που έδειξε, όχι μόνο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά τα τελευταία χρόνια», όπως επισημαίνει η… παλιοσειρά της ομάδας, προσθέτοντας: «Αυτή η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει ο σύλλογος και κυρίως της φιλοσοφίας που τον διέπει. Ο Προμηθέας βαδίζει βήμα-βήμα όλ’ αυτά τα χρόνια κι αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Κι αυτό το βήμα-βήμα το έχει δείξει με την πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια, ανεβαίνοντας απ’ τη Β’ ΕΣΚΑ στην Α’ κι εκεί αν και νεοφώτιστος να κατακτήσει το κύπελλο ΕΣΚΑ, ενώ μπήκε και στα play off. Και φέτος μπήκε και πάλι στα play off έχοντας κάνει μάλιστα ένα βήμα προς τα πάνω, αφού ξεκίνησε τη διαδικασία έχοντας καταλάβει την 3η θέση, μία θέση πιο πάνω απ’ την 4η της περασμένης περιόδου. Όλα αυτά δείχνουν ότι γίνεται προσεκτική δουλειά στην ομάδα και πως υπάρχουν δυνατότητες για το κάτι παραπάνω»…

Δυνατότητες, που όμως θα πρέπει να ξεπεράσουν και… εξωγενείς παράγοντες, όπως επισημαίνει ο Βουρδουμπάς. «Δυστυχώς εκείνο που βλέπουμε όλοι είναι ότι το ερασιτεχνικό μπάσκετ αντιμετωπίζει αρκετά και σοβαρά προβλήματα, με κυριότερο εξ’ αυτών την έλλειψη γηπέδων. Εάν δεν έχεις γήπεδα για να μπορείς να κάνεις προπονήσεις και να προετοιμαστείς σωστά, τότε είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να κάνεις βήματα προς τα εμπρός. Και σ’ αυτό το σκέλος δυστυχώς η κατάσταση είναι θα μπορούσα να πω τραγική, διότι η Πολιτεία δείχνει αδιαφορία. Έχει αφήσει στη μοίρα του τον αναπτυξιακό και το σχολικό αθλητισμό. Τομείς που αποτελούν τη βάση όλου του οικοδομήματος του μπάσκετ, με συνέπεια να βλέπουμε ότι ταλαντούχοι αθλητές δεν έχουν την πορεία που θα έπρεπε να έχουν ή και τις ομάδες να μην δείχνουν ενδιαφέρον για ν’ αναπτύξουν τα τμήματα υποδομών, καθώς γνωρίζουν ότι ακόμη κι αν βγάλουν κάποιον ταλαντούχο αθλητή, θα είναι πανεύκολο για τους οικονομικά ισχυρούς να τον… αρπάξουν! Οπότε η Πολιτεία είτε θα πρέπει ν’ αποφασίσει εάν θα στηρίξει ουσιαστικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι τον αφήνει στη μοίρα του»…

Η κατάσταση στην οποία αναφέρεται ο πολύπειρος παίκτης έχει άμεσο αντίκτυπο σ’ όλα τα σωματεία κι ο Προμηθέας Χαλανδρίου δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόλα αυτά οι διοικούντες τον σύλλογο φροντίζουν να δίνουν το δικό τους αγώνα, να στηρίζουν τις υποδομές και να βάζουν τον πήχη κάθε φορά λίγο πιο ψηλά, αλλά πάντα έως εκεί που ξέρουν ότι τους… παίρνει. Κάτι που αναμένεται να πράξουν και στην παρθενική τους συμμετοχή στη Γ’ εθνική, όπως τονίζει ο Βουρδουμπάς. «Βασικός στόχος που θα πρέπει να τεθεί σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα είναι να μπορέσει η ομάδα να δείξει την ίδια σταθερότητα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια και η οποία αποτελεί το ουσιαστικό προσόν της. Βέβαια εκείνο που θα λείπει σίγουρα απ’ την ομάδα θα είναι η εμπειρία και είναι δεδομένο ότι ο βασικός κορμός της ομάδας – εάν διατηρηθεί – θα πρέπει να ενισχυθεί. Για να μπορέσει, ωστόσο η διοίκηση του Προμηθέα να κάνει αυτές τις προσθήκες εμπειρίας που θα χρειαστούν, θα πρέπει να βρει… συμπαίκτες! Κι αυτός είναι ένας δεύτερος σημαντικός τομέας όπου παρουσιάζεται έλλειμμα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, καθώς ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα πρωταθλήματα είναι περισσότερο αποτρεπτικός για κάποιους παρά τους ελκύει».